Glasvliesbehang verven en imperfecte verlijming oplossen

JH6

  • #1
Beste Allen.

Ik ben nieuw hier. Ik heb recent een huis gekocht uit 2014. De bewoners hebben er ivm werking van het huis naar hun zeggen glasvliesbehang (is dit hetzelfde als glasvezelbehang?) op de muren aangebracht.

Nu is het probleem dat zij niet voldoende de muren hebben voor behandeld met lijm voor aanbrengen van het behang. Hierdoor zitten er op de muren heel veel plekken waar het bang iets los laat. (geen hele banen meer losse plekken van ongeveer 1-2 handen grote oppervlakte).

Enkele van de kamers willen wij gaan schilderen. Een groot deel van de kamers willen wij laten zoals het is om over een paar jaar (als het huis hopelijk uitgewerkt is) mooi te laten stucken en verven.

Ik heb hierop eigenlijk 2 vragen:
1. Is er iets wat ik kan doen om de losse plekken in het behang op te lossen zonder de hele muur te moeten overschilderen?
2. De muren die ik wel wil schilderen. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? (Moet ik deze eerst met verdunde lijm voorstrijken en na drogen 2x schilderen? Hoe voorkom ik kleurverschillen doordat delen van de muur meer zullen opzuigen van de verf doordat ze niet goed verlijmd zijn?)

Hopelijk kunnen jullie mij van goed advies voorzien.

Groet
JH6
 

JH6

  • #2
Na veel verder gekeken te hebben op internet en dit forum wel wat ideeën opgedaan. Graag zou ik nog wel wat advies krijgen of mijn plannen goed zijn.

Plekken waar de glasvliesbehang opbolt met een scherp mes insnijden als een kruis, lijm eronder. Naar het centrum toe aanduwen en overtollig lijm die voor op het behang komt direct met een vochtige spons verwijderen

Eventuele naden als die er al zijn vullen met acrylaatkit en mooi klad strijken.

Eerste keer verven met de verf verdunt met 10% water. Goed laten drogen en dan nog een 2e keer verven. Randen met blokkwast. Rest met goede vachtroller.


Enkele muren hebben al wel kleur. Zou volgens de huidige bewoners "voorgeverfde" glasvliesbehang zijn. Moet ik de delen die kleur hebben waar ik een andere kleur overheen wil doen eerst nog met een witte kleur voorverven?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu