Schuimvinylbehang verven problemen

ProfBeun

  • #1
Ik heb onlangs een aantal kamers behangen met het goedkoopste behang van de Kwant*m. Dit is heel dun vliesbehang, echter met een hele subtiele "korrel" van schuimvinyl. Dit behang dient geverfd te worden als de ondergrond niet wit is. Ik heb dit behang vroeger al eerder gebruikt en heb geen problemen ondervonden na behangen + witte latexverf eroverheen. Geen enkele naad te zien, en egaler en streeploos wit ga je niet krijgen. Ik heb dit behang dus weer gebruikt voor de kamers. Overal heb ik 2 wanden wit gelatext en de overige 2 wanden wilde ik donkergroen hebben. Ik heb hiervoor muurverf gekocht bij de G*mm* van eigen merk. Hier onstaat echter het grote probleem. Wanneer ik de verf op het behang rol en daarna uitrol, dan blijft de verf niet op het schuim zitten, op het papier tussen het schuim blijft het wel zitten. Als de roller eroverheen gaat blijft de verf wat op het schuim zit als het ware plakken aan de roller. Meerdere lagen helpt ook niet.

Zoals bijna alles op het internet is er geen duidelijk antwoord te vinden. Ik lees dat muurverf en latexverf hetzelfde zijn, alleen de naam latex is van vroeger. De ene zegt dat schuimvinyl goed te verven is, de ander zegt dat het onmogelijk is.

Gezien het succes van de witte Fl*xa latexverf, dacht ik dat een dergelijke muurverf (zogenaamd hetzelfde als latex) het ook zou doen. Ik heb gezocht naar donkergroene (Fl*xa) latexverf maar ik kan nergens iets vinden, enkel lichte kleuren. Ik heb op een teststukje gekeken of eerst witte latex en daarna donkergroene muurverf wel zou pakken, maar helaas ziet het er nog steeds niet uit. Opnieuw behangen is geen optie.

Heeft iemand aanbevelingen voor merken / andere verfsoort / andere werkwijze zodat ik alsnog donkergroene wandjes kan krijgen?
 

De Bob

  • #2
Hallo
Het moet met een normale muurverf te behandelen zijn, is het misschien vervuild door rook vettigheid o.i.d.
Probeer een deel als proef goed te ontvetten/reinigen, en saus dat dan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu