Glasvliesbehang verven

Nageltje

  • #1
Het forum heb ik al afgezocht op het verven van glasvliesbehang, maar ik raak een beetje de draad kwijt... Dus ik hoop dat iemand ons kan adviseren over onderstaande vraag.

Wij hebben een nieuwe woning gebouwd en het trapgat (en een slaapkamer) behangen met glasvliesbehang. In onze vorige woning hadden we in het trapgat snel beschadigingen in het stucwerk, dus werd ons geadviseerd het trapgat met glasweefsel- of glasvliesbehang te behangen en te verven. Wij hebben gekozen voor onbehandeld glasvlies omdat dit zonder structuur is en we graag een strakke wand willen.

Op het stucwerk hebben we glasweefsellijm aangebracht en het behang geplakt. Er ontstonden best veel en grote luchtbellen welke we weer opengesneden en opnieuw geplakt hebben. Inmiddels hebben we één muur met latex verf (in kleur) 2x geverfd, maar toch ontstaan er weer "gaatjes" in de verf/het dekt niet. Ik schat in dat een 3e keer verven niet veel gaat uitmaken...

Doen we iets niet goed? Is het een idee om eerst over het behang voorstrijk te rollen? Ook heb ik gelezen dat mensen er nog een laag lijm over heen smeren. Ik hoop dat iemand ons kan adviseren, voordat we een hoop nutteloos werk op ons hals halen :?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Het ontstaan van luchtbellen heeft als oorzaken: u hebt de lijm niet goed verdeeld / te lang gewacht met het aanbrengen van het glasvlies / ondergrond zuigt te sterk in.

Hebt u de ondergrond niet eerst voorgestreken met een voorstrijkmiddel dan wordt er in zeer korte tijd teveel water aan de lijm onttrokken wat in de ondergrond trekt. Dit geldt vooral bij stucwerk.

Ook voorstrijken met verdunde muurverf in de kleur waarin u uiteindelijk afwerkt is wenselijk bij vlies, vooral over betonnen grijze ondergronden, omdat dit vrij transparant is.

U moet wachten tot alles goed gedroogd is. Daarna moet u met een supermatte muurverf het vlies opnieuw sauzen. Gebruik hiervoor een goed verzadigde 25 cm vachtroller en wees niet karig met verf. Uitrollen kan altijd.
 

Nageltje

  • #3
Beste Kees de schilder,

Bedankt voor uw reactie. We hebben veel lijm gebruikt bij het aanbrengen, maar waarschijnlijk toch nog steeds niet voldoende. Geen voorstrijk vooraf aangebracht. Maar dat is een koe in de ... kijken nu :wink: .

Nu doen we eerst voorstrijk over het behang (en inderdaad één aanzet en de verf is weg) en hierna nog 2 maal muurverf. Tweede keer moet nog gebeuren, dus resultaat weten we nog niet.

Al met al een zeer tijdroverende en kostbare klus. Als we dit vooraf hadden geweten hadden we waarschijnlijk wel iets anders gekozen...
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
U mag best veel lijm aanbrengen, maar het gaat om de verdeling.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu