Behanglijm op te verven muur

Lieke vdK

  • #1
Hallo,

Ik heb een muur te verven die behangen was met vliesbehang. Het behang ging er snel af. Er zit echter nog behanglijm op de muur.

Nu heb ik gelezen dat de verf kan afbladderen als er lijm op de muur zit. Daarom heb ik op advies van de bouwmarkt de muur schoongemaakt met St. Marc. Dit hielp helaas niet.
Ook heb ik op internet een tip gelezen over water en afwasmiddel. Dit had ook nauwelijks effect.
Vervolgens geprobeerd met behangafweek. Met een spons is dit aangebracht en heb ik flink geschrobd. De lijm loste wel wat op. Als de muur droog is, voelt hij ruw aan en plakt hij niet. Het is er dus wel beter van geworden, maar als je water op de muur aanbrengt, plakt de muur weer totdat hij weer droog is.

Is er iemand die mij advies kan geven? Is het nodig dat alle behanglijm eraf moet? Is schuren nog een goede optie? Of kan er bijv. een primer op de muur worden aangebracht?
Mocht de verf wel hechten, ben ik een beetje bang voor strepen/vlekken in de verf omdat er op de ene plek wat meer lijm zit dan de andere. Of hoef ik mij daar geen zorgen om te maken?

Alvast bedankt!
Groeten Lieke
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Lijm lost op in water, vandaar dat u in aanraking daarmee een kleverig oppervlak waarneemt. De enige remedie is toch herhaaldelijk met warm water reinugen totdat de muur na droging een volkedig mat oppervlak heeft en niet meer plakt na aanraking met water.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu