Beton ciré: oververven/behangen

bianca.jnsn

  • #1
Hoi!

Wij gaan een verbouwing doen aan ons huis. In het toilet zijn alle wanden gestuct met beton ciré + (waterdichte) coating. Dit was de keuze van vorige bewoners.

Nu willen we het toilet ook meenemen in de verbouwing en een andere kleur op de wanden. Maar ik heb al begrepen dat dat helaas niet zo simpel is bij gecoate beton ciré. Lees wel: ik ben echt een klusleek.
Ik kan nu dus nergens vinden wat je concreet moet doen voordat je een nieuwe laag verf (of evt. behang als tweede keus) wilt aanbrengen. Is dat: de hele stuclaag verwijderen en opnieuw stucen + de gewenste toplaag (verf of behang) aanbrengen? Kan dit NIET door het flink op te schuren en dan bijv. gewoon te verven?! Die epoxy-laag is toch niet zó onverwoestbaar?

Binnenkort laten we twee verschillende vakmannen komen voor offertes, die kunnen hier vast ook iets over zeggen. Maar ben alvast benieuwd :)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
bianca.jnsn schreef:
Binnenkort laten we twee verschillende vakmannen komen voor offertes, die kunnen hier vast ook iets over zeggen. Maar ben alvast benieuwd :)
Wanneer vakmensen een klus verrichten, zullen ze vast wel weten hoe ze een en ander aan moeten pakken. Ze moeten tenslotte garantie geven op hun werk. Bovendien is Klusidee bedoeld voor advies aan klussers, die het werk zélf gaan aanpakken en niet wanneer ze het laten doen.
 

Lee0110

  • #3
Als je de beton ciré in het toilet opnieuw wilt verven, is het inderdaad niet zo eenvoudig. De beton ciré is hoogstwaarschijnlijk bedekt met een transparante sealer om het oppervlak te beschermen. Deze sealer kan ervoor zorgen dat de verf niet goed hecht op het oppervlak, waardoor het kan gaan bladderen of afbladderen.

Het is daarom aan te raden om de sealer te verwijderen voordat je gaat verven. Dit kan door de beton ciré grondig te schuren met een grove korrel schuurpapier of met een diamantschijf, maar dit kan een tijdrovende klus zijn. Nadat de sealer is verwijderd, kun je de nieuwe verf of behang aanbrengen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu