Verven over behang met structuur

Saracasablanca

  • #1
Ik ben juist verhuisd, en heb er aan de muren behang. Eerst was ik van plan om alles eraf te halen, maar na t advies inwinnen van de huisbaas, doe ik dat beter niet. Er zijn namelijk 3 lagen behang op. Anders moet ik de muur terug bezetten. Wat er nu op hangt is een behang met structuur. Weet iemand hoe ik hier aan begin. Bovendien heb ik gele vlekken in het behang, en ben bang dat ik ze erdoor ga zien als ik erover verf of behang
 

Saracasablanca

  • #2






Ook op een gele muur die ik heb, ben ik bang om vlekken te zien als ik ze overschilder.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
In pricipe kunt u goed vastzittend behang met muurverf behandelen, maar behang overschilderen is geen aanrader, het resultaat is van te voren niet te voorspellen. Maak dus eerst een proefstukje op een onopvallende plaats.

Gele of andere vlekken kunnen duiden op vochtkringen. Als u er zeker van bent dat de onderliggende oorzaak ( geen lekkage ) is opgelost dan eerst deze vlekken met isolatieverf of spray behandelen om doorslag te voorkomen.
 

Maikk

  • #4
Beste heer als algemeen directeur van de firma x raad ik u het niet aan om over behang te gaan schilderen. Wat er gebeurt is dat behang gaat opblazen en los gaat laten. Dit komt doordat het vochtig wordt door de verf en zo op gaat weken. Dus mijn advies is doe het niet!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Bericht aangepast.
Reclame maken is niet toegestaan op KLusidee.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Indien behang goed vast zit kunt u het gewoon met een muurverf overschilderen. Niet zo benauwd. Probeer eerst een stukje op een niet opvallende plek en na een paar uur bij normale kamertemperatuur van 18 a 20 graden kunt u het resultaat beoordelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu