Behangklare muren verven

Jan93

 • #1
Hoi allemaal! Ik ben mij aan het verdiepen in wat ik het beste kan doen met de muren in mijn nieuwe woning.

Het gaat om behangklare muren, waar ik wat foto's van heb toegevoegd. Nu betreft het een huurwoning, waar ik niet al te veel geld in wil investeren omdat ik er niet 5 jaar zal blijven wonen. Na opgevraagde offertes blijkt het best aan de prijs om het te laten stucen. Daarom overweeg ik om zelf de oneffenheden weg te steken, het te schuren (met een schuurmachine?) en vervolgens voor te strijken en 2x te verven. Ik vraag me af of de echte klussers mij kunnen vertellen of dat kan met deze muren?

Alvast bedankt!

2.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 8.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fmrama

  • #2
  Als je er niet zolang blijft zitten, dan zou ik de ergste oneffenheden er uitschuren. En evt naden dichtkitten. En dan met een latex structuur muurverf 2x met de kwast opbrengen, en dan met half rondgaande bewegingen. Beetje speels. Dan krijg je een beetje effect op de muur en vallen evt. nog overgebleven oneffenheden weg, Met een speciale roller voor structuur verf kan ook, als je liever van recht (strakker) houd.
   
  • Like
  Waarderingen: Jan93

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  De gipsplaat wanden zal je waarschijnlijk alleen maar licht hoeven gladschuren.
  Maar de betonnen wanden zal je toch echt helemaal glad moeten zetten.
  Als je gaat verven, zie je elk puntje/gaatje en krasje.
  En zoals je kunt zien, zitten daar nogal wat gaatjes en putjes in.
  Andere optie is met goedkoop overschilder baar behang behangen, en dan verven.
  Dan ook wel eerst even de grootste oneffenheden van de muren halen.
   
  • Like
  Waarderingen: Jan93

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
  Als u niet te veel wilt investeren: steek met een plamuurmes de pukkels van de betonwanden en die op de gipsplaten met een schuurpapier omwikkeld klosje.
  Haal een paar rollen raufaserbehang of granolbehang voor een paar euro de rol. en saus deze. Hoef je die gietgallen in het beton niet op te vullen. Wilt u echt glad afwerken dan moet u er een hoop schuurpapier aan spenderen wil het er een beetje uitzien. 5 jaar is best wel lang. Muurverf is maar een dun laagje en camoufleert niets.
   
  • Like
  Waarderingen: Jan93

  Jackd

  • #5
  Schuren of snel met een mes eroverheen om stukjes weg te halen, (voorbehandelen), dunpleister, schuren?
  Goed zelf te doen met kant en klare dunpleister, maar ook laten doen is een stuk goedkoper dan gewoon stucwerk, want als het allemaal vlak is, hoeven hier geen centimeters gips op om het strak te krijgen.

  Wat is er mis met behangen?
   
  • Like
  Waarderingen: Jan93

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
  Het aanbrengen van dunpleister lijkt een eitje, maar dat is niet voor iedereen zo. Alles kan uiteraard. Maar dunpleister moet nog wel gesausd worden. En voorgestreken. Ook bij behangen over dunpleister.
   

  Jan93

  • #7
  Enorm bedankt voor jullie reacties! Wat fijn dat jullie even willen meedenken. Ik neig niet naar behangen omdat ik (en mijn omgeving) dat niet eerder hebben gedaan dus dat lijkt me een tijdrovende en moeilijke klus voor beginners.

  Kant en klare dunpleister is neem ik aan iets als muurglad van albastine? Ik heb wel een schuurmachine die ik kan gebruiken, of gaat dat te hard op de muren? Het ziet er inderdaad redelijk strak en glad uit.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
  Behangen is gemakkelijker als een muur vlak maken met dunpleister.
  Er zijn zelfs (echte )stukadoors die daar nog moeite mee hebben om het mooi glad te krijgen.
   
  • Like
  Waarderingen: Kees de schilder

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu