Vervangen zekeringen door installatieautomaten

Lichtpunt

  • #21
Ze zijn te verkrijen vanaf 6A, maar dat is alleen zichtbaar aan de diameter van de middenstift,
de porceleinen of kunststof buitenzijde blijft even dik.
Wat wel de moeite waard is om de groep die het vaakste problemen geeft, te voorzien van een ministotz.
Een nadeel was altijd, dat mensen de zwarte herstelstift ingedrukt bleven houden bij herhaaldelijke sluiting,
zodat deze vastbrande, "het probleem was dan opgelost"Maar beter is de oorzaak van de sluiting te verhelpen zodat je nooit een zekering hoeft te vervangen.
 

Lichtpunt

  • #22
Off topic!
@System7, u is een zangcarriere begonnen?
 

System7

  • #23
Nou, zo te horen kan ik wel aan installatieautomaten komen door ze te ruilen met de pasco's, zo verzot lijken jullie op "oude technologie" :mrgreen:
Kaajee schreef:
Je kan ook nog een automatische zekering E27, 16 A plaatsen/gebruiken:
Die kosten ongeveer net zoveel als een dubbelpolige installatieautomaat :wink: En het ziet er niet uit, geef toe. Overigens, een op maat geknipte spijker schijnt nòg handiger te zijn om te voorkomen dat de zekering er steeds uitklapt...

Enfin, ik zal de betrokken dame voorleggen dat ik uit betrouwbare bron heb vernomen dat pasco's het ultieme beveiligingsmiddel zijn en dat ze gewoon niet zo moet zeuren en een lading zekeringen in huis moet halen. En maar een paar keer moet oefenen of zo. Maar stiekum vind ik installatieautomaten gewoon veel handiger en netter, vooral ook voor haar.

Off-topic: @Lichtpunt: was het maar waar. Maar zij kan het wel.
 

Kaajee

  • #24
Ziet er niet uit? In een meterkast? Tja.............

En tuurlijk zijn die dingen ook niet goedkoop, maar je hoeft niet meteen je hele meterkast aan te passen, zoals geschetst in dit topic. Alleen vervangen van de zekeringen. Dus de vergelijk met installatie automaten (qua prijs) gaat niet op.

Maar goed, ze gaan toch niet passen........

&
Lichtpunt schreef:
...........
Een nadeel was altijd, dat mensen de zwarte herstelstift ingedrukt bleven houden bij herhaaldelijke sluiting,
zodat deze vastbrande....
Datzelfde kun je doen en kan gebeuren met een installatie automaat. Kun je ook nog een schroef indraaien zodat ie er helemaal niet meer uitklapt..... :shock:
 

System7

  • #25
Je hebt natuurlijk helemaal gelijk Kaajee, het is maar een meterkast en één groep vervangen kan ook. Maar ik zou denk ik toch eerder voor hetzelfde geld de pasco vervangen door een installatieautomaat dan er zo'n ministotz in te draaien. Gewoon, lijkt me een stuk degelijker en (ja, toch ook) netter.

En wij hielden op de MTS de aardlek- en groepsautomaten gewoon met de hand tegen of drukten ze meteen terug als ze uitschakelden. Nou gingen die dingen ook al uit als je een lamp of een voltmeter aansloot...
 

Lichtpunt

  • #26
Maar technisch gezien moet je allleen de linker ALS vervangen, toch?
 

System7

  • #27
Voor zover ik uit deze thread heb begrepen, inderdaad. En dat ga ik ook zo doen denk ik, al met al hebben jullie ergens ook wel gelijk en is een zekering natuurlijk maar een laatste redmiddel en zou in feite gewoon praktisch nooit in moeten grijpen (want dan is er toch echt serieus iets aan de hand). Het is meer dat ik voor de betreffende dame inschatte dat een hefboompje omhoog zetten makkelijker en minder "eng" is dan in het donker naar zekeringen te zoeken en te vervangen.

Ik ga wel serieus proberen om die wasmachine op een eigen groep te krijgen. Als ze dat tenminste wil, want ik begrijp dat ze nu ook weer ergens gehoord heeft dat een wasmachine helemaal niet op een aparte groep hoeft :evil:

Nou ja, met die pasco's ziet het er ook wel uit als een installatie uit 1960 en toen mocht het vast wel :mrgreen:

Dank allen!
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #28
Met een aparte wasmachine groep had ze niet gelijk in het donker gezeten, met automaten ipv zekeringen wel. Maar goed, als ze het niet wil, houd het op toch...
 

Lichtpunt

  • #29
In het donker naar zekeringen te zoeken en te vervangen.
Leg een doosje zekeringen en een zaklampje klaar,
scheelt ook weer.
 

System7

  • #30
Leuk kerstkadootje :prima:
 

Kaajee

  • #31
Tip: Geef haar zo'n 'kast led lampje' dat op batterijen werkt. Die plak/schroef je binnen in de meterkast vast, je drukt hem zo aan. Altijd licht in de meterkast. (een zaklamp wordt vast en zeker eens uit de meterkast gepakt/'geleend' en niet meer teruggelegd.

 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #32
Ach hier staat standaard een zaklamp in de meterkast.
En ook nog 2 op andere vaste plekken in het huis.
 

System7

  • #33
Hey, dat zijn ook goede ideeën. Helemaal mooi is het natuurlijk als die verlichting aangaat als de meterkast opengaat. Vroegâh had je van die lampjes met een batterij en een deurschakelaar; ik zie ze zo niet bij de Duitse webshop waar ik vaak dingen bestel maar ik zal eens rondsnuffelen. Want het betreft natuurlijk wel een dame van de niet-klussende en technisch minder onderlegde soort en een gesprongen zekering incl. bijbehorende donkerheid is toch altijd reden voor gemiddelde tot zware paniek. Alles wat dan kan bijdragen aan een vlot herstel is meegenomen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu