Vervangen binnendeuren stalen kozijn voor houten

Djeen

  • #1
Beste klussers,

In de advertentie van de makelaar stond: het hele huis is voorzien van stompe deuren!

Dat klopte; alleen wel in dezelfde lelijke stalen kozijnen als de opdekdeuren. Och wat zonde.

Ik heb de renovatiekozijnen van de leverancier uit Lisse gevonden maar zijn er misschien ook iets goedkopere oplossingen? 220 euro per stuk voor een kozijn zonder deur, is bij 10 stuks best kostbaar.

Ik sta open voor suggesties!

groetjes


 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Lastig verhaal, hou er ook rekening mee dat de kozijnen ook eruit gehaald moeten worden, en of u ze zonder schade aan de muur en plafond eruit krijgt.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Dit is een behoorlijk probleem. De kozijnen zonder schade vervangen zal echt niet gaan, dus reken er maar op dat je overal een stukadoor bij moet laten komen. Een snelle schatting is dat 10 kozijnen vervangen inclusief stucwerk en opnieuw afhangen van de deuren je zomaar 4000 euro kan kosten. Daarnaast blijf je reparaties in het spackwerk altijd zien.

Maar je schrijft 'volgens de advertentie van de makelaar'. Je hebt niets aan deze praat, maar ik zie steeds vaker dat kopers het bestek niet goed lezen, en dus feitelijk niet weten wat ze kopen, om vervolgens voor allerlei verrassingen te komen.

Jammer, en een dure les...
 

Djeen

  • #4
Bedankt voor jullie reacties.
Hessie, ik heb de (bestaande) woning nog niet gekocht, dus nog geen dure les. En er zitten stompe deuren in, dus geen woord gelogen door de verkoper, alleen een teleurstelling dat ze net zo lelijk zijn als opdekdeuren.

Het schadevrij verwijderen van deze kozijnen gaat denk ik wel lukken, maar nu nog een goede vervanger.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #5
Ik zou er nog een nachtje over slapen als ik u was, misschien eerst even een stukadoor naar laten kijken...
 

Djeen

  • #6
Ik denk dat ik met de gevonden renovatiekozijnen een paar zal doen, en de rest schilderen. Als dit een beetje te doen is. Ik zal het in mijn eventuele bieding meenemen.

Bedankt voor de reacties, als er nog iemand andere heeft, hoor ik het graag.

Wel een gemiste kans, overal stompe deuren maar dan niet het houten kozijn...
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #8
Sorry, ik dacht dat het nieuwbouw betrof.
 

Grunt

  • #9
Ik heb dit zelf met 10 deuren gedaan hier in huis. Inderdaad spuuglelijk die stalen gedrochten. Ik heb standaard hardhouten kozijnen gebruikt (dacht 56x90 en 56x110).

Ik heb eerst de stalen kozijnen verwijderd (gaat makkelijk, ze zitten geklemd en de klemschroeven zijn bereikbaar via de gaatjes). Daarna heb ik de deuropening ca. 2 cm breder gemaakt door gasbeton weg te zagen met een handzaag, langs een aluminium rei die ik met lijmklemmen had vastgeklemd. Dit is nodig omdat een stompe deur van 93 cm inclusief kozijn meer ruimte in beslag neemt dan een opdek deur. Bij één WC deur had ik geen andere keus dan het kozijn aan de muur zijde uit te hollen met een frees, ook dit werkte prima.

Dan eerst de verticale (op maat gezaagde) posten geplaatst (pur en drie schroeven per post, kozijn stellen terwijl de pur nog zacht is), en daarna de horizontale. Die moest ik daarvoor wel iets verzagen op de kopse kanten om hem er tussen te kunnen klemmen. De bovenlichten heb ik met ytong blokken dicht gemaakt, en als laatste is alles gestucced.

Het is even werk, maar bij mij ziet het er allemaal gelikt uit nu, en die lelijke bovenlichten ben ik ook kwijt.

O ja, er zijn schroeven verkrijgbaar waarmee je het kozijn kan stellen na plaatsing, deze heb ik gebruikt en dat ging als een zonnetje.

Dit is een Zelfborende stelschroef.

Kosten in totaal: ca € 110 per deur (ik heb de 10 deuren zelf met een kortingsactie ineens gekocht)

link verwijderd - mod
 

Djeen

  • #10
Dat klinkt als een behoorlijke klus. Maar toch reuze bedankt voor de uitgebreide reactie.

Het is zonde dat alle wanden van Spachtelputz voorzien zijn. Als je dus binnendeuren gaat aanpassen, en dus ook de bovenlichten aanpassen, zalbook de Spachtelputz worden bijgewerkt.

Een verdiepingshoge deur zou dit probleem kunnen oplossen, al loopt de prijs dan wel behoorlijk op.

Keuzes, maar wel leuk om mee bezig te zijn :)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #11
Tja, zo zijn er ook opdekdeuren in een houten kozijn :wink:

Check wat voor materiaal de wanden van zijn. Zoals een andere reacteur al aangeeft, moet je de opening waarschijnlijk een stukje breder maken. Als het huis van beton is, kan je er beter niet aan beginnen (de opening groter maken dan).
 

Djeen

  • #12
Goeie tip, ik denk het meeste kalkzandsteen, maar bedankt. Ik zal het checken.

Stompe.deuren in stalen kozijnen.....
En opdek in hout is ook niks ;)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu