Verticaal gat boren in muur voor 90 mm afvoer t.b.v. WC-inbouwreservoir

ABCDE

 • #41
55 boren, past 50mm afvoer door. Bestaan hele mooie boren voor in SDS max. Maar ja... die zijn iig duurder dan 80 euri
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ralphe

  • #42
  Wat is erop tegen om 40 mm (of iets meer) te boren en daar een flexibele 40 mm afvoer doorheen te doen (die ik toch nodig heb)?
   

  Ralphe

  • #43
  Ik heb er nog eens goed over nagedacht en ik ga toch maar met 50 mm PVC door de vloer heen zoals @ABCDE zegt. Ik lees namelijk dat 50 mm voor een bad toch wel het minimum is (en de sifon 40 mm).

  Daarbij kan ik met flexibel door de vloer heen ook niet zonder verder hakken in de bekisting horizontaal helemaal aan de bovenkant van het plafond uitkomen. Met PVC kan ik een strakke bocht maken direct na het gat.

  Ik boor dan in 52 mm (iets anders kan ik op korte termijn niet krijgen). Het is deze keer gelukkig geen 102 mm zoals het eerste gat voor de 90 mm afvoer, maar denken jullie dat ik het deze keer wel zelf kan (met weer zo'n zelfde rode gatenboor/kernboor)?

  Ik heb uiteraard dus niet zo'n superdure boormachine als de betonboorder had, maar gewoon een goedkoper SDS+ hamerboormachine. Kan die dit wel aan in die kleinere maat denk jullie?

  En mocht ik dan weer op het idee komen om (als het toch niet zo goed gaat) toch weer te gaan beitelen of boren met kleine diameter in het gat: is dat dan nog steeds een goed idee? Om het voor de kernboor wat makkelijker te maken? (Wel natuurlijk de boor of beitel af en toe los maken om te zorgen dat hij niet weer vast komt te zitten.)

  Ik ben benieuwd wat jullie vinden. Het advies om toch maar weer de betonboorder in te schakelen is ook mogelijk uiteraard. :P
   

  Ralphe

  • #44
  Nou het is allemaal gelukt, ook met het andere gat.

  Weet er iemand hoe je het stopkraantje van een Geberit douchreservoir weer los kan maken als je het er al hebt ingeklikt? Ik ben het schuimpje er vergeten tussen te doen. :roll:

  Deze dus:
  GEB-242.414.00.1-2.jpg


  Ik zit het met een schroevendraaier te doen, maar het lukt niet. Iemand?
   

  Ralphe

  • #45
  Het is al gelukt. Met grof geweld weliswaar door een 1/2" t-stuk en een pijpnippel erop te zetten en te wrikken. Wat een stom systeem is dit. Maar goed, het is eruit.:klusjesman:
   

  Ralphe

  • #47
  Oh sorry ik bedoelde WC-reservoir!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu