Afstanden tussen verticale balken - draagstructuur

Mrjsmhm

  • #1
Hallo iedereen

Op ons huis hebben wij een hellend dak. Op de zolder, ergens halverwege, is er een houten constructie geplaatst ter ondersteuning van het dak. De constructie is over de gehele breedte en bestaat uit 2 horizontale balken en daartussen 9 verticale balken met ongeveer 56 cm ruimte tussen iedere balk. Tussen de middelste 3 balken is er ongeveer 4 cm ruimte.

Nu willen wij onze wasmachine en droger verplaatsen naar de ruimte achter de constructie. Alleen passen de apparaten niet tussen de balken door (ze zijn ongeveer 60 cm breed). De vraag is of het verwijderen van 1 van de 9 verticaal geplaatste balken in principe kan, aangezien er nog 8 andere balken zijn. Ik heb een foto toegevoegd waarbij 1 gedeelte van de contstructie zichtbaar is. Ik heb ook een simpele tekening gemaakt van de totale constructie.

mvg Ad

Zolder 2.JPG Zolder 5.JPG Zolder 6.JPG
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Dat is een dragend knieschot.
Wat voor beplating zat erop en hoe dik was deze?
 

Mrjsmhm

  • #3
Dank voor je reactie. Volgens mij is het groen spaanplaat van 1 cm dik.

mvg Ad
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Die mag er dus zeer waarschijnlijk ook niet af, deze kan de zijdelingse stabiliteit verzorgen.
 

Mrjsmhm

  • #5
Ik heb de plaat er nu af en zal deze later terugplaatsen. Maar wat zijn mijn mogelijkheden om het knieschot even aan te passen, de apparaten erdoor heen, en dan weer terug in oude staat?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Bij ons zitten gewoon toegangsluiken in de dragende knieschotten. Ik zou een raveling aanbrengen bij de openingen, en de uitkomende stijl als dubbele stijl naast de linker plaatsen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu