Kan verticale scheur binnenmuur kwaad?

Arie_

  • #1
Beste,
Mag ik jullie advies vragen? We wonen nu zo’n twee jaar in een nieuwbouw huurwoning.

Zie bijgevoegde foto’s. Het betreft de binnenmuur naast de vaste trap naar zolder. De afgelopen periode is me in de verflaag een lichte streep opgevallen die loopt van helemaal boven naar helemaal beneden, direct midden onder de raveel/latei/oplegging balk (noem je dit zo?). Wanneer ik hier met mijn duim op druk dan druk ik direct de verf door. De muur is gescheurd dus. Er zit gruis en een soort plastic/piepschuim substantie. Wanneer ik een lange schroevendraaier er in steek dan gaat deze er helemaal in. Dit is van boven naar helemaal beneden, ongeveer 2 duimen breed. Muur lijkt aan zijkant wat vervormd.

Aan de andere kant van de muur zit de badkamer. Deze is betegeld, waardoor ik niet kan zien of er hier ook iets gebeurt.

Foto 1: Foto van de muur welke het betreft
Foto 2: Wanneer je op deze foto goed kijkt zie je een lijn lopen. Deze kan ik doordrukken en dan zie ik de scheur in de muur.
Foto 3: Foto genomen vanaf de andere kant van de muur, de badkamer kant.

Wanneer ik kijk naar de balk in het plafond dan lijkt me dit een dragende muur.

Moet ik me hier zorgen over maken? Of kan dit komen door krimp? (de muur is door krimp aan de andere zijde ook losgescheurd van de betonnen zijmuur). Ik maak me met name zorgen omdat er een balk op lijkt te rusten? Hoe dit het beste aan te pakken?

Dank alvast!

1BF024B6-D167-4680-9B46-17A1521DA52F.jpeg F4047E63-7E26-41FD-ABE0-D91212B51BB9.jpeg AD76F794-53AE-4DA6-8019-84FBA5C1FAFD.jpeg
 

Sander 1972

  • #2
Huis is zich aan het zetten, en scheurt vaak in de eerste jaren. Gewoon nog een jaar of 2 wachten met repareren daarna zal het wel over zijn
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu