Verlaagd plafond waterpas of niet?

TimonS

  • #1
Beste medeklussers,

Ik wil een verlaagd plafond in mijn benedenwoning maken om geluid van mijn bovenburen te verminderen. Echter loop ik tegen de volgende keuze aan;

Mijn huis is in de loop der jaren verzakt (Haarlem, houten palen, bj +-1900...). Over de breedte van het huis, zo'n 15cm over 5,5meter breedte, best substantieel dus. Er is destijds funderingsherstel uitgevoerd in de vorm van stalen buispalen en een betonvloer om verder wegzakken te voorkomen. Nu heb ik dus een waterpas vloer, met weggezakte raamkozijnen. Ik heb me hier nooit aan gestoord en zie het als karakter van het huis.

Maar nu wil ik mijn plafond dus verlagen, grofweg tot aan bovenzijde raamkozijnen. De keus is nu; laat ik het plafond meelopen met het scheve raamkozijn, of maak ik het plafond waterpas (net als de vloer).

Ik heb niet enorm veel kluservaring, maar mijn gevoel zegt dat alles waterpas maken makkelijker bouwt. Dan kan je ergens aan refereren. Aan de andere kant verwacht ik een mooier eindresultaat als ik het plafond met het raamkozijn laat meelopen.

Wat zouden jullie ervaren klussers doen? Is één van de twee echt no-go in de bouwwereld? Mijn gevoel zegt dat ik beter wat extra tijd kan stoppen in het uitmeten van eea en dan de lijn van het raamkozijn ga volgen.

Jullie meningen? :)
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik heb ook een oud en scheef huis.
In de loop van de tijd zijn de vloer en de kozijnen vervangen. Het plafond is echter nog steeds scheef, zo'n 15cm over 6 meter. Ik weet niet beter en zie het niet meer.
Dus je went er aan welke oplossing je ook kiest.
Dus ik zou voor de oplossing gaan die het makkelijkste werkt.
Als je je plafond er waterpas in wilt hangen huur of leen even een laserwaterpas.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Een recht plafond bij scheve ramen ziet er niet uit.

Bij mijn huis heb ik zo goed als alles inmiddels recht getrokken. Maar dat kunnen grote ingrepen zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu