Verlaagd plafond maken met zolderluik

Toudebreuil

  • #1
Ik wil mijn bijkeuken gaan verbouwen. Dit is een ruimte van 250x350cm met daarop een zolder. De zolder is te bereiken via een luik.
Ik wil twee zaken gaan doen waar ik nog niet van weet hoe:

1. Een verlaagd plafond (gipsplaten) maken op de bestande houten balken. Het probleem hierbij is het luik dat naar de zolder gaat en de kwetsbaarheid van de gipsplaten. Hoe kan ik een verlaagd plafond maken en tevens gebruik blijven maken van het luik naar het zolder.

2. Ik wil de ruimte van boven isoleren. Kan ik beter tussen het bestaande en velaagde plafond glaswol gaan doen of de zolder zelf gaan isoleren (tegen het asbest aan) (De zolder wordt alleen gebruikt voor berging)

Ik heb de volgende foto's gemaakt ter verduidelijking:




 

Fiesiekus

  • #2
Als ik het goed begrijp wilt u de balken en het oude plafond met gipsplaten uit het zicht halen? Daartussen isoleren kan goed, ook op de bovenzijde harde platen (wel duurder) leggen of het schuine dak isoleren (meer oppervlak = meer werk) zijn 2 mogelijkheden.

Uw eigen idee lijkt me dus het handigst & goedkoopst.

Om het luik te behouden zou u dat als een uitsparing tussen het verlaagde plafond t.p.v. het luik, vrij kunnen houden en isolatie aan de bovenzijde op het luik monteren.

Suc6.
 

renehi

  • #3
Als je onderzijde bijkeuken plafond gaat isoleren, zou ik een extra luik onder de luik maken. Op de bovenkant onderste luik een stuk styropor o.i.d. plakken met montagekit en de onderste luik vastmonteren met een scharnier aan het houtwerk.

Komt schematisch er zo uit te zien:

------------ oude luik

********* isolatie
------------ nieuwe luik

De luik zelf moet dan wel van spaanplaat o.i.d. zijn.
 

Toudebreuil

  • #4
OK bedankt voor de reactie. Ga ik dat maar eens proberen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu