Verlaagd plafond met vliering en 2 toegangsluiken, tips?

G3rrit

  • #1
Hi,

Ik ga een kamer (5.5m x 2.3m) voorzien van een verlaagd plafond en daarmee vliering voor opslag van wat spullen. Aangezien het erboven nog maar ruim een meter hoog is, ga ik geen trap aanbrengen. In plaats daarvan wil ik op 2 plaatsen een luik maken. Die enkele keer per jaar dat ik er moet zijn pak ik een trapje en doe het luik open. Prima.

Nu heb ik een paar vragen. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
  • Ik wil het liefst een strak plafond. Kan ik dat met gipsplaten doen en alleen de naden dichtsmeren of moet je dan echt het hele plafond stucen? Als ik de naden dichtsmeer, kan ik 'normale' plafond-platen gebruiken, bij compleet stucen moet ik de bruine platen gebruiken, right?
  • Ik heb nog geen idee hoe ik de luiken het beste kan maken. Wie heeft hier ervaring mee of tips voor? Til ik de luiken naar boven? Klappen ze open naar beneden? Zijn er andere opties? Welk materiaal is fijn? Wat werkt 't beste?
  • Stel dat ik niet voor gipsplaten kies, maar toch een zo strak mogelijk plafond wil, welke systeem(en) raad je aan? Ik heb Agnes platen gezien, maar daar word ik niet warm van. Veel te veel naden.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als je alleen de naden van een gipsplaten plafond dichtsmeert, is bij strijklicht dit altijd nog een beetje zichtbaar. Geheel (laten) stucen is mooier. En dat doe je op stucplaten.

Er zijn meerdere manieren om een luik te maken. Een multiplex plaat is het handigst denk ik. Eenvoudigst is los op een randje leggen.

Je kan ook een tweedehands vlizotrap kopen, dat kost niet veel en je hebt een luik+trap in één.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu