Verdeler vloerverwarming verkeer aangesloten?

WoutdeKlusser

  • #1
Hoi allen,

Ik wilde jullie graag deze situatie voorleggen. Wij wonen nu 1 jaar in ons huis, door de vele klussen die er zijn ben ik nu pas aangekomen aan deze ruimte. Ik ben bezig met het verduurzamen van het huis. Daarbij kwam ik op een pompschakelaar terecht en dacht dat kan wel handig zijn voor mijn vloerverwarming. Dus ben ik er meer ingedoken. Ik heb onderstaand de foto's toegevoegd, maar volgens mij zit er een constructie fout in de leidingen, maar ik ben een leek op dit gebied. Speurend op internet kom ik er maar moeilijk uit.

Mijn vader en ik denken dat de het gedeelte boven de verdeler waar de leidingen helemaal omhoog gaan, een soort verwarming moet voorstellen voor de badkamer die hier oorspronkelijk was. Die willen we sowieso weg halen. Maar volgens mij is de verkeerde leiding op de retour aangesloten. Wellicht dat iemand hier meer verstand van heeft? Ik vermoed dat de verdeler ook al een oud baasje is. Ik kan er maar weinig over vinden op internet.

Verdeler: WTH serienummer. 90010
Pomp: Grundfos Type UPS 25-60

Daarnaast lees ik ook dingen over een bypass om van teveel druk af te komen in het leiding systeem. Is de verbinding die er wel te zien is een bypass? Of zou ik daar iets anders tussen moeten zetten. Wellicht is het helemaal niet nodig?

Er zijn trouwens geen problemen met de verwarming, maar ik ben benieuwd of het efficiënter kan. Heb een aantal isolerende maatregelen doorgevoerd.

Ik ben benieuwd naar jullie visie/tips. Alvast bedankt!

Groetjes Wouter

IMG_1845.jpg IMG_1846.jpg IMG_1847.jpg IMG_1848.jpg
 

Auto-Geen

  • #2
Je heb verdeler die hydraulisch actief wat minder vaak voorkomt, hierdoor staat de pompdruk ook op de primaire kant van de verdeler wat problemen kan geven met het inregelen.Door de manier waarop het hier aangesloten is op CV circuit is dit hier niet van toepassing. Wat je kan veranderen is de leidingen naar boven inkorten en voorzien van een ontluchting, en op de pomp een pompschakelaar plaatsen.
 

WoutdeKlusser

  • #3
Super bedankt voor jouw reactie @Auto-Geen

Ik neem aan dat de leiding die naar boven gaat wel aangesloten moet blijven op de afvoer. En daar dan een ontluchting op plaatsen? Begrijp ik het dan goed? De pompschakelaar heb ik al besteld.

Dank je wel :)

IMG_1845.jpg
 

Auto-Geen

  • #4
Je tekening klopt. :prima:
 

WoutdeKlusser

  • #5

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu