Verdeler vloerverwarming geschikt voor stadsverwarming.

Saamboy

  • #1
1,5 jaar geleden hebben ze bij mij vloerverwarming geplaatst, alleen na 1,5 jaar werkt het nog niet optimaal. Ik heb sinds gister vernomen dat de verdenking is dat ik een verdeler heb hangen die niet geschikt is voor in combinatie met stadsverwarming. Omdat deze verdeler die er nu hangt niet zou beschikken over een scheidingschot tussen de aanvoer en retour.
Ik heb er zelf totaal geen verstand van en weet nu niet meer wat ik moet geloven ( het bedrijf die het geplaatst heeft geeft aan dat het wel geschikt is)

Wellicht dat iemand aan de hand van een foto mij wat meer kan vertellen (op de foto is een Rtl retour ventiel te zien dit heeft het bedrijf later geplaatst omdat ze dat vergeten waren)
C41B34DD-32A2-4206-BBB0-CCA620177659.jpeg
4EBEC695-5589-4DFF-892A-7528CCBA4411.jpeg
5A341A87-7C9D-4F89-A1F9-ED8BABB91066.jpeg
816CF5C7-37B9-48A0-80F9-A6D73B9BDCFB.jpeg
98CDF93F-6BAE-4470-8955-163DF6CD2600.jpeg
I
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
U laat twee verschillende units zien op de foto's, welke is het nu?

Bel defabrikant van het merkubt en vraag of die unit van hun geschikt is voor stads verwarming.
Als iemand het weet zijn zij die het maken dat zeker. en anders de warmte leverancier ernaar vragen.

Vr Gr
 

Saamboy

  • #3
@Cvolieboy

Ten eerste bedankt voor je reactie.
2 verschillende units? Is de pomp en de verdeler niet 1 geheel? Maar in dit geval zou het zwarte deel waar de leidingen in gaan niet juist zijn.

ik heb overigens al geprobeerd om de fabrikant te achterhalen maar word daar niet veel wijzer van. Vandaar mijn verzoek hier wellicht zijn er experts die het model herkennen en weten of het juist is.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Op de eerste footo een verdeler met een voetventiel en thermostaat kraanop de laatste foto's laat u een unit zien met een retour ventiel RTL dat maak een leens groot verschil.
Het merk zou van ROBOT kunnnen zijn of ALBRAND afbeelding op Google werk vaak wonderbaarlijk.
 

Saamboy

  • #5
De laatste foto zijn wel de zelfde unit, alleen op de eerste foto waren ze vergeten een Rtl ventiel te plaatsen, deze zit nu op het voetventiel van de eerste foto. Vandaar de laatste foto om aan te geven dat er dus wel een Rtl op de retour zit.

ik zag wel iets van een plaatje op de verdeler met Dolphin er op maar daar kon ik ook niet veel mee vinden op google. Kom alleen verkoop partners tegen. En dan nog weet ik niet welk type dit is.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #6
www.robotclimate.nl poe poe wat een gezoek:icon-study: de door u gebruikte unit was niet geschikt voor stadsverwarming.
Of alleen het RTL ventiel dat goed maakt weet alleen de fabrikant en het vaste voetventiel hadden ze ook moeten laten zitten en het RTLL ventiel erbij moeten plaatsen.

Vr Gr
 

Saamboy

  • #7
Bedankt voor het opzoeken, ik zal kijken of ik hun kan benaderen en hopelijk kunnen die meer vertellen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu