Verbouwing garage, opsporen rioolbuis onder beton

Nomercy

  • #1
Hallo,
Ik ben me garage aan het verbouwen en wil een afvoer putje maken in de garage maar zit met een probleempje.

De rioolbuis loopt onder me vloer door en weet niet waar deze precies loopt omdat het een reeds bestaand huis was. Ik weet dat ie onder de vloer weg loopt doordat ik een koppeling richting me vijver heb gemaakt destijds.

Hoe kan ik de locatie bepalen waar deze in de garage precies loopt.

Hier op de foto zie je dat deze onder de vloer de garage ingaat.



Hier de binnen kant van de muur, je ziet naast de kachel de buitengevel van het huis, mijn vermoeden is dat deze misschien langs de buitengevel loopt maar wil het graag zekerweten voordat ik zomaar in de vloer ga hakken.

mvg
Edwin
 

Nomercy

  • #2
Niemand een idee hoe de buis getraceerd kan worden ?
 

Tiho

  • #3
Enigste dat ik kan bedenken is een onstoppingsveer vanaf de schrobput erin duwen en dan een metaaldetector gebruiken. Als je een gewapende betonvloer hebt, gaat dat hem alleen niet worden.
 

Nomercy

  • #4
Hoi Tiho,
bedankt alvast voor het meedenken :wink:

Ik zat zelf ook even met de gedachte om met een trekveer via het buitenputje deze in buis te drukken en kijken of ik deze kan detecteren
enkel dacht ik aan die kabel meters maar die gaan maar een paar cm door de muur. een metaal detector is misschien wel mogelijk maar waar kan je zo ding huren want ik heb er geen.
 

Tiho

  • #5
Moet je hier eens kijken.
 

Nomercy

  • #6
Ik zal er eens naar kijken thnx.
 

Confidence

  • #7
Wij hadden laatst op de zaak een verstopping, toen hebben we hier een ontstoppingbedrijf laten komen. Deze hadden ook een camera bij zicht waar mee in het riool konden kijken en ook de aantal meters dat ze het riool in waren. Misschien dat dit een oplossing is....
 

Nomercy

  • #8
Van die camera's had ik ook al gelezen maar ik vermoed niet dat ze daarmee kunnen bepalen hoe de buis dan loopt, maar enkel kunnen zien op welke afstand de verstopping zit. of ze moeten een singaal op de slang kunnen zetten die ze bovengrond kunnen detecteren.

ik weet dat er detectie apparatuur is maar kan helaas niets vinden die het zou kunnen dien hier in de buurt van Dronten.
 

Tiho

  • #9
Als hun de lengte kunnen bepalen is dat voldoende toch? Bv 1 mtr en dan een haakse bocht kunnen ze zien. Deze teken je dan uit op de grond etc.
 

Nomercy

  • #10
Ik heb misschien van de week de juiste aparatuur hiervoor via maatje van me. Die kent een bedrijf die een rotting heeft, dat is zo apparaat die via een kabel en een ontvanger exact de buis kan opsporen.
Hoop dat hij deze even voor een 1/2 uurtje kan lenen :-)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu