Subsidie voor je verbouwing regelen

Claarz

  • #1
Hoi! Mijn man en ik zijn al ruim half jaar aan het klussen in ons nieuwe huis. Jaren 30 woning strippen we zo ongeveer en er wordt flink geïsoleerd. Ik weet dat er een subsidie voor isoleren is, dit staat ook op de website van de overheid.

Aangezien onze verbouwing nu wordt afgerond ben ik alle info aan het verzamelen voor die aanvraag. Ik wil voor de gevel, glas (triple) en vloer de subsidie gaan regelen. De website van de overheid geeft veel info, maar ben benieuwd naar jullie ervaringen. Kwam wel gister filmpje tegen wat nuttig kan zijn: Spammen houden we hier niet zo van.
Klaarblijkelijk helpt *******met de aanvraag, maar geen idee of ik het niet gewoon zelf kan doen.

Jullie ervaringen met de overheid?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Claarz

  • #2
Owja, we voldoen aan de isolatie-eisen. We hebben ook n.a.v. dat youtube filmpje onze aannemer nog gevraagd alles even duidelijk op papier te zetten. Nu hebben we alleen grote verzamelfacturen, daar heeft de overheid dus niets aan...
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #3
Heb je ook de kozijnen vervangen door geïsoleerde kozijnen?

  • Bij de toepassing van Triple-glas is het verplicht om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen met een Uf-waarde van ten hoogste 1,5 W/m2K.
 

klusweb

  • #4
Bovenstaand is natuurlijk een partij die er garen bij spint om het zo ingewikkeld mogelijk te laten klinken zodat je het via hun gaat doen. Makkelijker is waarschijnlijk bij gemeente en overheid zelf informeren naar de subsidiemogelijkheden, daar zijn ook websites voor van de overheid zelf.

Het beste was nog geweest (voor de volgende die dit topic vindt) om dit vooraf uit te zoeken zodat je meteen de juiste gespecificeerde facturen kan regelen.
 

klusweb

  • #5
Over kozijnen: het kan zomaar zijn dat authentieke kozijnen die 1,5W/m2K net-aan halen, omdat die meestal niet van hardhout zijn. Forfaitaire rekenwaardes voor grenen, oregon pine e.d. zitten net-aan onder de 1,5.

Alleen bij draairamen lukt dat natuurlijk van geen kanten, omdat die frames veel dunner zijn dan het kozijn. Die moet je dan in hun geheel vervangen, dan kun je ook meteen een moderne driepuntssluiting monteren. Je kan je afvragen of je daar per se triple in moet willen, daar worden ze erg groot en zwaar van.

Maar dat zijn allemaal natuurlijk gepasseerde stations in dit project. Ik hoop dat er met enig respect en waardering voor de woning gerenoveerd is. Ik heb ook al gedrochten gezien zoals moderne plastic kozijnen IN het oude houten kozijn en dat soort gepruts... schieten de tranen van in je broekspijpen.
 

Evenwatanders

  • #6
Zou het niet gewoon bedoeld zijn om te spammen met de door Claarz vermelde link onder 'deze partij'?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
@ Claarz, ik heb twee links verwijderd i.v.m. spam, lees de forumregels a.u.b.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu