Verbouwing en renovatie!!

Kay baggen

  • #1
Beste klussers,

Ik kan voor een goed bedrag het huis van mijn oma overkopen.. ben van plan hier van 2 appartementen te maken voor de verhuur.... hiervoor hoef ik enkel 1 deur dicht te plakken en 1 deur bij te maken in een dragende muur... voor rest is huis uit de jaren 20 en in bezit van een goed dak en goede kozijnen en buitendeuren met dubbelglas... maar dat was het dan ook... moet nieuwe riolering, sanitair 2 x, keuken 2 x, nieuwe elektriciteit, nieuw gasen waterleidingen, cv, vloeren, wanden en binnendeuren krijgen dussss eigenlijk alles...

heeft iemand hier ervaring mee??

Groeten kay
 

Fiesiekus

  • #2
Ja. Kost 2x zoveel tijd, 3x zoveel geld en 4x zoveel energie als je in eerste instantie hebt begroot.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Ja, dat soort projecten kost altijd veel meer dan het in eerste instantie lijkt. Je zult ook aan eisen in het bouwbesluit en de gemeentelijke bouwverordening moeten voldoen. Denk daarbij aan brandveiligheid, vluchtwegen etc. En eventueel het bestemmingsplan. Dat kan splutsing zelfs niet toestaan.

Ook op fiscaal gebied moet je je goed laten adviseren. Er zitten fiscaal de nodige haken en ogen aan, onder meer op het gebied van eventuele hypotheekrenteaftrek, belasbaarheid van waardestijgingen etc. Het gaat te ver voor dit forum om er verder op in te gaan, maar als fiscalist zeg ik zoek het goed uit voordat je begint.
 

Kay baggen

  • #4
MMM iik begrijp het!!! Maar heeft het el zin om aan zoiets te beginnen aan deze zijn...... even een gedacht gang van mij... ik koop dat huis voor 80.000 euro en hang er een 100.000 aan voor de verbouwing waarbij ik heel veel zelf (slopen, elektriciteit, puin afvoeren etc etc) dus stom weg een hypotheek van 180.000..... deze moet terug betaald worden door elke maand 2 x huur te vangen, en dan wil ik natuurlijk nog een kleinigheid over houden elke maand....

Het worden luxe app. aparte woonkamer, aparte slaapkamer, aparte keuken en aparte badkamer. Daarbij beide een kleine achtertuin met een achterom ingang..... dusss niet misselijk!!!

hoor graag nog een paar reactiess

groetne kay baggen
 

Fiesiekus

  • #5
Denk dat 't allemaal veel ingewikkelder ligt, dan je hier zo voorstelt. Alleen al de fiscale aspecten zoals Mn22 noet, zijn een heel hoofdstuk voor zo'n onderneming. Als je bijv. niet in het huis gaat wonen, is de betaalde hypotheekrente niet fiscaal aftrekbaar.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Dit is een klusforum en geen advies forum voor dit soort zaken, daar zijn zijn b.v. accountants voor die het allemaal in diverse vormen voor u kunnen uitrekenen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu