Verbouwing bijkeuken; Open afvoer hoe verlengen naar normale afvoer? (Bijkeuken)

Pinkie

  • #1
Hallo klussers,

Ik ben nu bezig met een project van het verbouwen van onze bijkeuken. Het was vroeger een douche geweest en loopt dus af.
We willen dit egaliseren. Er lopen wel 2 putten, waarbij 1 put helemaal open is. Dit is te zien op de 2 foto's. Andere put is niet op de foto. Ik heb een aantal vragen over deze verbouwing.

1): 1 put zit vast met een deksel. Hoe kan ik deze beste dichtmaken? Open bikken en kijken of ik er een afsluitkap op de PVC kan monteren en dan egaliseren?

2): andere put (zie foto's) is open. En er zit water daar.Deze wil ik gebruiken omdat ik mijn vorige keukenblok naar de bijkeuken verplaats.Op deze afvoer sluit ik aan op de mengkraan, wasmachine en droger. Echter weet ik niet hoe ik met deze open put een afvoer te maken. Moet ik hier rondom openbikken en doorgaan waar ik de PVC afvoer tegenkom en hier een verloopstukje opdoen en zo doorgaan met de afvoer? Maar dan zit ik ook met het water wat er achterblijft. Waarom blijft het water daar? Hoe los ik dat op?

3): Op de onderste foto zie je 2 buizen die de muur uitsteken. Zijn vermoedelijk 2 afvoer. Hoe kan ik deze afsluiten met een afsluitkap? Ik wil eroverheen stuccen, alleen dan wil ik het zo vlak mogelijk. Maar dan kan ik de afsluitkap er nooit overheen doen. Hoe pakken jullie dit aan?

Nu ik dit typ dan denk ik; waarom gebruik ik die 2 afvoerpunten niet gewoon, maar die zijn vrij hoog. ook omdat ik een paar meter 2 afvoersluitingen ernaast maken voor de wasmachine en droger. het moet wel goed aflopen. Als het 1 cm per meter afloopt lijkt mij geen probleem. En kan ik die 'open' put dichtmaken omdatik die niet meer gebruik. Als dit heel onhandig is, hoor ik het graag. Ik ben heel benieuwd wat jullie te zeggen hebben.

IMG_2748.jpg
IMG_2767.jpg
IMG_2747.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Beter vervangen en bekijken hoe de leidingen verder zijn aan gesloten want je moet minimaal 50mm hebben.
 

Pinkie

  • #3
Bedankt voor het reageren! Ik had veel vragen gesteld; wat specifiek afvoer vervangen? Het is goed om te weten dat het minimaal 50 mm moet zijn. Deze maat ga ik dan ook aanhouden.
Mochten anderen nog de antwoord weten mijn andere vragen, dat waardeer ik zeer! :)
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
1 opkappen en afdoppen
2 deze leiding kan ook verkeerd aflopen of niet goed aan gesloten of verstopt.
Beste zelf beoordelen je situatie van je afvoer of met een camera bekijken.
En leidingen die uit de muur steken opsporen en desnoods in de vloer afkoppelen.
 

Pinkie

  • #5
Bedankt voor het advies Henk! Kan een slotje op. Heb het allemaal opgelust in tussentijd d.m.v de tips hier.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Bedankt terug melding.:prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu