Wc verbouwen, geberit up720?

Amateurtje

  • #1
Hoi,

Ik wil mijn wc gaan verbouwen, maar de ruimte is beperkt. De ruimte is 86 cm breed en 100cm diep.
Nu staat er een "oude" wc pot in en deze wil ik vervangen door een hangende wc. Als ik een standaard inbouwreservoir (geberit up 320) plaats met een normale hang-wc ben ik tussen de 75cm en 80 cm aan ruimte kwijt. Als ik een geberit up 720 met een verkorte hang-wc monteer dan zit ik op 59 cm. Is dit een te simpele berekening of zijn er nog punten waar ik rekening mee moet houden?
Ik kreeg het advies dat een geberit up720 niet 8 cm diep is zolang je de muur aan de achterzijde niet extra uithakt.(en dit is geen optie omdat het aan de huiskamer muur grenst) Klopt dit?

Mijn vraag uiteindelijk is; kan ik een inbouw reservoir plaatsen in een ruimte van 86cm breed en 100cm diep? Zo niet, dan zou ik de ruimte moeten vergroten met 20 cm. Dat is een optie, maar wel meer werk.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Het frame en achter zijde reservoir is 8cm.
De aan sluit pijp is 9cm
en de aansluit verloop is 110x90
Dus die verloop en 1 cm van die buis moet de muur in en dan is je inbouw maat 8cm
Maar dan moet afgewerkt worden voorkant en tegels.
Naamloos.jpg
 
  • Like
Waarderingen: Amateurtje

Charel

  • #3
Dat gaat zeker.
Ik zou wel een wc pot van ongeveer 48 tot 50 cm nemen. Die is ruim genoeg en oogt zelfs beter dan ene die verder naar voor steekt.
Neem voor de zekerheid 12 cm voor het afgewerkte inbouwreservoir en dan hou je voor de pot nog 40 cm over. Meer dan genoeg zou ik denken.
 
  • Like
Waarderingen: Amateurtje

Amateurtje

  • #4
Bedankt voor het advies.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu