Verbouwing aanbouw serre

A

Anonymous

Gast
  • #1
Wie heeft nuttige informatie over een aanbouw serre, of het " verlengen" van mijn huiskamer. Alles over bijv. aannemers, prijzen en addertjes onder het gras zijn van harte welkom.
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Wij hebben een serre laten aanbouwen van ongeveer 3 m. diep en 4,5 m. breed (volledige woonkamer). Wij hebben ervoor gekozen om de achterpui er volledig uit te halen waardoor de serre en woonkamer als 1 geheel ogen.

De aannemer adviseerde ons om de draagbalk die de achterpui vervangt te ondersteunen met 2 staanders waardoor er minder scheurvorming ontstaat. Verder hebben we geen zonwerend glas in het dak omdat de tuin op het oosten ligt maar wel melkglas waardoor een deel van de warmte tegengehouden wordt.

Ondanks dat de serre aan de oostkant ligt wordt het toch wel behoorlijk warm dus wellicht is zonwerend glas toch beter (maar wel veel duurder). Overigens zijn wij heel blij met het eindresultaat. We zouden eerst een uitbouw doen maar dit is goedkoper en veel mooier !

Succes ermee....
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
We staan op het punt om een woning te kopen, alleen willen we 1/1,5 meter extra aan de woning plaatsen. Sommige woningen werden zo opgeleverd, deze toen niet. Ook wij denken aan een serre. Wat kost zoiets nu?
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Heb ook een serre laten plaatsen. Begonnen in november 2003.

Bij aanvang van de bouw werd al zichtbaar dat de logistiek/communicatie van het bedrijf niet zo optimaal was dan de firma beweerde in hun reclameuitingen. Er gingen het e.e.a. mis.

Hoewel er over dagen gepraat werd vóór aanvang van de bouw duurde het om allerlei redenen maanden. De firma is voor het laatst geweest +/- eind januari 2004.

Aangezien er nog vele zaken niet zijn afgemaakt en ik in de veronderstelling was dat er nog een oplevering kwam, had ik verwacht dat ze nog terug zouden komen om de zaken af te maken en op te leveren.

Tot mijn verbazing kreeg ik in mei een sommatie van hun advocaat om het resterende a Euro 10.000,-- bedrag te betalen. Echter mijn verweer bij de advocaat mocht niet baten. Men drong aan op betaling.

De desbetreffende firma heeft mij op geen enkele manier benaderd over de nog te verrichten werkzaamheden cq. oplevering. Geen telefoontje , niets, niets, niets. Al met al resulteerde dit in een zaak bij het kantongerecht, wat nog lopende is.

Ik heb het vermoeden dat deze firma via hun intimidatie politiek onder hun verplichtingen probeert uit te komen. Al met al gaat het om een totaalbedrag van +/- Euro 41.000,-- . In verband met de rechtzaak kan ik de naam van desbetreffende firma niet bekend maken.

Wil wel zeggen als u onder zoekmachine Google en dan Gouden Slak Serre dat de naam van de firma tevoorschijn komt. Deze firma heeft waarschijnlijk nog meer op haar kerfstok wat dat betreft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu