Ventilatiewarmtepomp functioneert niet

Tom20183

  • #1
Hallo klussers / experts, goedemorgen,

Onlangs hebben wij een appartement gekocht. Nu hebben wij hier een vervelend probleem, we hebben helemaal geen warm water meer. De installatie die we hier hebben is een J&T Energy Systems, type HP-260, ventilatiewarmtepomp waar een Videira boilervat bij zit. We zitten aangesloten bij stadsverwarming van BrabantWonen.

Voor het grootste gedeelte zien wij de temperatuur knipperen. De temperatuur blijft continu hangen rond de 20 graden. Wij horen dan de volgende geluiden: blazen en iets ronddraaien in de 'leegte'. (Vergelijkbaar met het ronddraaien van de bladen van een vliegtuigmotor, zonder dat die aan staat.)

Heel af en toe slaat die weer aan. We horen dan het toerental omhoog gaan en het geluid wat lijkt op een koelkast die weer even aanslaat. Ook komt er dan een punt achter de temperatuur te staan die dan gestopt is met knipperen en weer continu wordt weergegeven. Dit duurt hooguit een paar minuten en dan gaat die weer naar de hierboven beschreven situatie.

Als je op de reset knop drukt neemt het toerental toe en gaat die harder blazen. Maar zodra je de knop weer loslaat gaat die gewoon weer terug naar 1e situatie.

Helaas kan ik het niet in mooiere termen uitleggen. Hopelijk is het toch een beetje duidelijk. Heeft iemand enig idee wat het zou kunnen zijn, of beter hoe dit op te lossen is?

Alvast bedankt voor de genomen moeite.

Met vriendelijke groeten,
Mirthe en Tom

Warmte installatie 2.jpg Warmte installatie.jpg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Ff handleiding lezen, ik heb het idee dat de watertemperatuur op 20 grafen staat ipv op 55/60 graden
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
is het onderhoud wel uitgevoerd, filters verdamper reinigen enz?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu