Vloerverwarming, zoneregeling & ventilatiewarmtepomp

Earlgrey

 • #1
Ik heb een huis gekocht (bouwjaar 1996) waar op dit moment nog radiatoren hangen. Die wil ik laten vervangen voor vloerverwarming (beneden en eerste verdieping). Alle radiatoren gaan weg, behalve een handdoekradiator in de badkamer. Ik wil de temperatuur boven en beneden graag apart van elkaar kunnen regelen. Aparte zones per kamer (boven) lijkt me niet nodig, maar als dat mogelijk zou zijn, zou ik dat ook wel zien zitten.

De cv-ketel bevindt zich op zolder en moet ook vervangen worden. En dan zou ik ook nog graag de oude ventilatiebox (systeem C) willen vervangen door een ventilatiewarmtepomp.

Vandaag heb ik informatie gevraagd aan een installateur. Die zei dat ik vloerverwarming-verdelers (1 boven en 1 beneden) nodig heb zonder pomp en dat ik dan twee zones kan creëren met Honeywell Evohome. Ik zou dan de temperatuur kunnen regelen met één thermostaat (?), maar er moeten dan wel 'temperatuurmeters' hangen in iedere zone, als ik het goed begrepen heb. Hij raadde een Inventum Spaarpomp aan en een cv-ketel van Nefit. Heeft de Spaarpomp dan ook nog een aparte thermostaat nodig of werkt dat gewoon met Evohome?
Hij raadde ook aan om vloerverwarming te laten aanleggen in de badkamer (omdat alleen een radiator op lage temperatuur te weinig zou zijn). Zijn jullie het hiermee eens?

Ik heb al een offerte liggen van een vloerverwarmingsbedrijf. Zij werken met verdelers met Wilo-pompen. Zou dit ook goed zijn of moeten het echt verdelers zijn zonder pomp?

En wat is dan de meest logische volgorde: eerst de vloerverwarming laten infrezen en de verdelers aansluiten en daarna de nieuwe cv-ketel en de Spaarpomp laten installeren, of andersom? Verder nog tips/opmerkingen?

Hartelijk dank alvast!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ronny

  Specialist Verwarming
  • #2
  Ga je zelf klussen of besteed je alles uit?
   

  Earlgrey

  • #3
  Ik ga alles uitbesteden!
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #4
  Ah dat dacht ik al.
  Dit is een klusforum.
   

  Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #5
  Ahh, dus alleen maar even checken of je installateur het goed doet. Daar werk ik niet aan mee.
   
  • Like
  Waarderingen: Walker

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Lees de forumregels a.u.b.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu