Uitbreiden aantal wandcontactdozen

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik zit in mijn werkkamer met diverse stekkerdozen wegens een tekort aan stopcontacten. Ik wil daarom het aantal stopcontacten uitbreiden. Nu kan ik natuurlijk i.p.v. 1 stopcontact er naar 4 gaan, maar deze moeten dan allemaal afzonderlijk doorgelust worden (1 naar 2, 2 naar 3, enz.), aangezien ze niet aan elkaar gekoppeld zijn. Iedere wandcontactdoos heeft een eigen inbouwdoos nodig in de muur.

Is hier een andere oplossing voor?
 

Fiesiekus

  • #2
Met één centraaldoos werken. Maar dan moet nog steeds een verbinding tussen CD en WCD's worden aangelegd. Daarmee wordt het wel overzichtelijker, maar niet makkelijker.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Doorlussen lijkt me op zich geen bezwaar maar als je inbouwdozen van 50mm diep neemt mag je ook lasklemmen achter de wcd plaatsen en op die manier alles aansluiten.
 

Droid

  • #4
Je hebt ook half opbouw WCD's met twee WCD's. Dan heb je dus één inbouwdoos per 2 WCD nodig...

Geen mooie oplossing, wel effectief.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Die heb ik ook zien liggen, maar half-opbouw is niet echt netjes. Dan maar gewoon wat extra gaten boren. Zit het geheel wel goed vast!
 

Ronald18

  • #6
Met een dozenboor (zelfde uitsparing als inbouwdozen) gaten boren in de muur of gipswand,dozen plaatsen,draden doorlussen naar de stopcontacten,alles vastschroeven en klaar is kees....eh....bertplezier
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu