Tuindeuren omdraaien

Wouter83

  • #1
Wij hebben een nieuw kozijn besteld met 2 openslaande deuren. Door een misverstand zit de loopdeur aan de verkeerde kant. Omdat de leverancier niet echt meewerkt ben ik zelf op zoek naar een oplossing!

De leverancier stelt voor dat wij de deuren binnenstebuiten plaatsen en dan de glaslatten aan de buitenkant met één-toer schroeven vast zetten.
Kan dat zomaar? Er zit ook een (condens?) gaatje in de buitenkant van de deuren, deze zouden dan binnen komen.

Zelf voel ik er meer voor om de gefreesde gaten dicht te maken met klosjes en plamuur en aan de andere kant van de deuren slotgat en scharnieren opnieuw boren. Of haal ik me hiermee een hoop ellende op de hals?

Wat zouden jullie doen?
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Even los van het feit wie de fout gemaakt heeft.

Glaslatten kunnen zowel binnen als buiten zitten dat is niet zo het probleem.
De condenssleuven lopen altijd naar buiten.

Het mooiste is dus om de andere deur zo te gaan maken dat dit de loop deur is.
Wat is de constructie waar de 2 deuren bij elkaar komen? Ik hoop dat dit tongnaalden zijn en geen slaglatten, want dan is het enkel zaaks om de bestaande tongnaalden te verwijderen, gaten dicht maken en nieuwe tongnaalden te plaatsen en dan het slotgat fraizen.
Daar waar je het kruk en cilindergat gaat dichtmaken zal dit na verloop van tijd altijd zichtbaar worden. (hoe mooi je het ook dicht maakt)
 

Pirke

  • #3
Moet er dan geen nieuwe driepuntsluiting gefreesd worden Waldy?
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
@Pirke
Ik mag toch wel aannemen als ik vermeld om de andere deur als loopdeur te maken, dat daar dan het slot in komt!!

Het hangt een beetje er vanaf welk meerpuntsslot je hebt of dit gebruikt kan worden i.v.m. gewijzigde draairichting[/quote]
 

Pirke

  • #5
Nee. Ok. Maar dat betekent eigenlijk dat jou optie eigenlijk geen optie is. De sponning voor de meerpuntssluiting zit dan ook in de andere deur, en die is natuurlijk nooit meer dicht te maken.

Ik zou de deur gewoon omdraaien zoals de fabrikant aangaf. Lijkt mij ook de beste oplossing. Maar hou er rekening mee, dan ze dan waarschijnlijk weer opnieuw afgehangen moeten worden. Daar heb je een timmerman voor nodig.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #6
@Pirke

De sponingen en groeven/gaten van een meerpuntsslot zijn zeer goed dicht te maken en weg te werken weet ik uit eigen ervaring.
Daar waar de deuren in het midden tegen elkaar komen zal er hoe dan ook een stel tongnaalden of slaglatten zitten.
Indien er slaglatten zitten zou ik beide deurstijlen ca 10mm versmallen zodat er een houten stel tongnaalden geplaatst kan worden.

Om de deuren te gaan draaien zodat de ventilatiesleuven naar binnen lopen is onjuist en ik vermoed dat de fabrikant van de deuren dit niet voorgesteld heeft maar de leverancier die de gehele pui gemaakt heeft incl. de deuren welke hij niet zelf gemaakt heeft
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu