Koudebrug verhelpen openslaande tuindeuren

Appleflap

  • #1
Nadat we afgelopen jaar ons eerste huis hebben gekocht, hebben we besloten de kozijnen te vervangen zodat we HR++ glas konden nemen. Bij een raam hebben we gekozen om er openslaande deuren van te maken. We zijn heel blij met het resultaat, alleen is er wel een koudebrug is ontstaan bij de dorpel van het raam. Dit merken we doordat de vloer aangrenzend aan de dorpel (10-20cm rondom) ijskoud aanvoelde op de koude dagen.

Mijn vraag hoe kan ik deze koudebrug verhelpen of in ieder geval verbeteren?

Ik zat zelf te denken aan twee opties:
- Buitenaf: Wat lagen steen van de buitenmuur onder de dorpel te verwijderen. Om vervolgens PIR plaat en schuim aan te brengen en weer dicht te metselen.
- Binnenuit: Stuk laminaat rondom de dorpel uitzagen en het cement verwijderen dat is gestort om de vloer weer gelijk te maken. Vervolgens dan van binnuit PIR plaat en schuim aanbrengen.

Momenteel heeft de voorkeur de optie van buitenaf, omdat ik dan de binnenvloer intact kan laten. Echter laat ik me graag adviseren.

Openslaande deuren 5.jpeg Openslaande deuren 4.jpeg Openslaande deuren 3.jpeg Openslaande deuren 2.jpeg Openslaande deuren 1.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Optie van buitenaf is idd beter. Zorg wel dat de dorpel weer goed vastgezet wordt, want deze trekt anders snel krom waardoor de deuren kunnen gaan klemmen.

Bij het plaatsen is er blijkbaar niet gecontroleerd of hier een koude brug zat. Of wellicht is deze juist bewust gemaakt als ondersteuning van de dorpel... Goed is het in ieder geval niet.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Appleflap schreef:
- Buitenaf: Wat lagen steen van de buitenmuur onder de dorpel te verwijderen. Om vervolgens PIR plaat en schuim aan te brengen en weer dicht te metselen.
Kijk eens of je schuimglas kwijt kan. Kan van buiten af, isoleert en absoluut bestand tegen water.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu