Trillende leiding bij thermostaatknop

Glenn85

  • #1
Allereerst het soort ketel en thermostaat :
Ketel : Atag i28c CW4 TY28B00H
Thermostaat : remeha isense
Op 1e verdieping 3 radiatoren met allemaal een thermostaatknop, begane grond 3 radiatoren met alleen +en- op de knoppen.
Probleem : trillende leidingen bij de thermostaatkranen van de slaapkamer en kinderkamer op de 1e verdieping.

Woon hier nog geen jaar en heb voor het plaatsen van onze nieuwe atag ketel de radiatoren op de kinderkamer en slaapkamer nog niet in bedrijf gehad.
1,5 maand geleden de nieuwe atag ketel laten plaatsen, vervolgens een dag later na de installatie alles goed ontlucht en toen kwam ik erachter dat pas de radiatoren van de slaapkamer en kinderkamer voor het eerste volledig doorstroomde en ook volledig warm werden.
Na een week ongeveer werd ik midden in de nacht wakker van een enorm trilgeluid, het leek wel alsof de buurman met een schuurmachine bezig was. Na op het gevoel te zijn afgegaan kwam ik erachter dat wanneer ik de thermostaatknop dicht draai het geluid verdween. Sindsdien ben ik er op gaan letten wanneer het precies gebeurt en dat is wanneer en echt water langs de knop wordt gepompt en er dus druk op komt dan gaat die trillen en maakt echt enorm kabaal. Het gebeurt alleen op deze 2 kamers.
Heb de knoppen eraf gehad en het pennetje gecontroleerd maar die is ook soepel. Heb ook de knop er een tijdje afgehad waardoor de temperatuur dus flink oploopt en met een slangklem heb ik vervolgens het pennetje ingedrukt(zalfde als wat een knop zou doen) en ook nu begon die te trillen wanneer er druk op kwam. Ligt dus ook niet aan de knop.
Installatie meerdere malen ontlucht en zonodig bijgevuld, de ketel doet ook automatisch ontluchten.
Ik ben ten einde raad en hoop dat iemand dit probleem herkent en wellicht een oplossing hiervoor heeft.
Ikzelf denk aan teveel druk in de leidingen maar dat is een gok.

Ben benieuwd naar de reacties, bij voorbaat dank.
 

Klipper23

  • #2
Zet radiatoren uit en laat afkoelen.
Na afkoelen zet radiatoren aan, wordt eerst de leiding bij knop warm of wordt eerst de retour warm?
indien eerst retour warm wordt, dan is stromingsrichting verkeerd, aanvoer en retour dienen omgedraaid te worden, of er dienen tegenstroomkranen gemonteerd te worden.

Wordt eerst de leiding bij de kraan warm, dan zitten er hoogstwaarschijnlijk tegenstroomkranen, deze dan vervangen door de juiste kranen of leidingwerk wisselen.

Uiteraard is het beste als eerst de aanvoer en dus bovenzijde radiator warm wordt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu