Toilet aansluiten op geverfde afvoer

Jeroenalex

  • #1
Ons bestaande (eenvoudige) toilet wil ik vervangen door een zwevend toilet. De afvoer zit in de zijwand, dit zou dus relatief eenvoudig moeten zijn zou je denken. De kunststof afvoer is echter door de vorige bewoners wit geverfd (zie foto's).

Ik vraag me nu dan ook af of ik deze nog goed kan gebruiken? Normaal gesproken zou ik 'm afzagen, insmeren met lijm en de bocht naar het inbouwreservoir erop plaatsen. Nu zit daar die verflaag tussen, wordt e.e.a. wel waterdicht als ik dit er rondom afschuur? Of moet ik met een bepaalde mof werken?

Daarnaast vraag ik me af of de buis niet "te hoog" uit de muur komt, ik kan op de Geberit site niet vinden wat de exacte hoogte van de aansluiting op de toiletpot is.


 

Fiesiekus

  • #2
Je kunt een schuifmof gebruiken; heeft een rubber randje die je erover schuift. Of afschuren en lijmmof gebruiken.

In veel DHZ-zaken staan wel opstellingen, daar kan je meten hoe hoog die afvoer zit.
 

Jeroenalex

  • #3
Ik begrijp dat zo'n schuifmof dus ook goed waterdicht aansluit indien er een laag verf tussen het rubberen randje en het kunststof van de bestaande pijp zit? Ik was zelf een beetje bang voor het bijv. afweken van de verf of (na verloop van tijd, door het vocht) schilferen en daardoor onstaan van lekkage..
 

Fiesiekus

  • #4
Beetje vaseline of afwasmiddel op de pijp en hij glijdt er makkelijk over en blijft wel waterdicht.
 

Jacovrie

  • #5
Indien mogelijk zou ik toch de buis schoon schuren, althans van de verflaag ontdoen. Bij gebruik van schuifmof zou mijn voorkeur uitgaan naar een klein beetje vaseline (zuurvrij). De 'geleerden' zijn van mening dat afwasmiddel op den duur niet goed is voor het rubber. Er zijn overigens speciale manchetten voor het aansluiten van een zwevend toilet op de buis.
 

Jeroenalex

  • #6
Ik ga er dan maar een paar cm verf vanaf schuren, insmeren met vaseline en dan die speciale manchet erom heen doen. Wat is daar oveirgens zo bijzonder aan? Is die flexibel o.i.d. zodat je eenvoudig de koppeling tussen de buis en de aansluiting in het frame kunt maken?
 

Jacovrie

  • #7
De manchetten hebben een speciale afdichting. Er zijn ook centrische manchetten. Kijk op de door u genoemde site van de fabrikant. Daar staan deze aansluit manchetten ook en in verschillende uitvoeringen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu