Tikkend/krakend kunstof kozijnen

Robin89

  • #1
Ik heb sinds twee weken in de vroege ochtend en laat in de avond/nacht last van een tikkend/krakend kozijn (het hele huis heeft kunstof kozijnen). Door de dag heen heb ik nergens last van, het begint echt in de vroege ochtend (rond zonsopkomst) en in de avond (rond zonsondergang). Het kraken/getik is vrij hard qua geluid en is eenmalig te horen, het herhaalt zich ongeveer ieder kwartier en dit duurt meestal 3 uren voordat het weer helemaal stopt. Ik heb dit alleen bij de ramen (zowel op de boven- als benedenverdieping aan de achterkant van mijn huis (ligt aan de noordkant). Ik zelf vermoed dat het door de warmte komt, maar ik vind het dan raar dat ik het bij mijn ramen aan de achterkant van het huis heb want hier schijnt de zon bijna niet op. Aan de voorkant schijnt de hele dag de zon op mijn en daar heb ik nergens last van. Iemand enig idee wat dit kan zijn en hoe dit op te lossen is? Het is behoorlijk irritant aangezien het tot laat in de avond/begin van de nacht doorgaat met kraken/tikken en ook al weer heel vroeg in de ochtend begint.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe oud zijn de kozijnen? Wat is er gewijzigd dat de klachten nu begonnen zijn?
 

Robin89

  • #3
Ze zijn nog niet zo heel oud. Ik schat dat ze zo'n 15-20 jaar geleden zijn geplaatst. Er is niks gewijzigd in of aan het huis. Voorheen heb ik er nooit last van gehad. Het is sinds deze zomer begonnen en het tikt alleen 'vroeg in de ochtend en laat in de avond. Heb je enig idee wat dit kan zijn?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Het zal ongetwijfeld uitzetten/krimpen zijn. Ik vrees dat er weinig aan te doen is, behalve het geluid te negeren ;)
 

RWW

  • #5
Misschien een late reactie maar ik heb hetzelfde bij kunststof kozijnen van +/- 20 jr oud.
Ook bij snelle warmte stijging/daling in de ochtend/avond.

Ik zat zelf te denken aan droge rubbers in de glaslatten? Dat die niet meer soepel over het glas heen kan schuiven.

Enige oplossing zal dan zijn om de glaslatten te verwijderen, glas er uit, buitenste rubbers insmeren, glas terug en dan het rubber in de glaslatten insmeren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu