Krakende tikkend en knallend velux dakraam

Driekje

 • #1
Wij hebben een groot VELUX DAKRAAM GGU UK08 KUNSTSTOF + GOOTSTUK EDW 134X140 CM laten plaatsen.
Mijn dakraam is geplaatst op het zuiden bij minste of geringste zonnestraal begint deze meteen te tikken en knallen om de 10 a 20 seconden.
Dit doet hij ook als ik verwarming aan zet en de warmte opstijgt.
Mijn dakraam zit op de uitbouw keuken dus heb nu de hele tijd een hoop herrie in keuken(open) en woonkamer .
Ze zijn komen kijken of ze het konden verhelpen
Nu willen ze extra isolatie onder dakpannen rondom raam gaan aanbrengen om te kijken of het hierdoor minder wordt.....
Mijn woongenot id door het constante kraken en tikken en knallen behoorlijk afgenomen .
Ik hoor graag wat eventuele suggesties hoe we probleem kunnen oplossen bedrijf zelf weet het ook niet echt....
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Alle materialen zetten uit. Dat geldt niet alleen voor het kozijn van het dakraam, maar ook (en misschien vooral) de hele dakconstructie.

  Daarbij wordt bij het plaatsen van een dakraam een gording of ligger onderbroken en opgevangen middels een raveling. Hierdoor gaat het hele krachtenspel anders lopen: De overgebleven liggers en gordingen worden zwaarder belast, net als opleggingen etc.

  Samen met een sparing welke aan de kleine kant is, kan dit ervoor zorgen dat delen opgesloten raken. Totdat de spanning te groot wordt, en deze zich met een knal "oplost", en verplaatst naar een volgend oplegpunt.
   

  M2jeff

  • #3
  Naar aanleiding van het geluid heb ik de leverancier een mail gestuurd. Ik heb de volgende reactie ontvangen

  We hebben uw email doorgestuurd naar VELUX en vandaag hebben we het volgende antwoordt gekregen:

   

  Dit fenomeen kennen we met de V21 dakramen, alleen bij de V22 had ik ze nog niet gehoord. De ramen zitten in een kap van hout denk ik, en hout is een natuurproduct en gaat werken. De kap moet zich nog zetten, waardoor je het "knallen"bij de ramen kunt ervaren. Kijk het een maand of drie aan. Het zou moeten verbeteren op termijn. Mocht het aanhouden of erger worden, dan kunnen we altijd een servicemonteur hiervoor inplannen.
   

  Sigridp

  • #4
  Ben benieuwd of iemand al een oplossing heeft? Bedankt
   

  M2jeff

  • #5
  Bij mij is het geluid vanzelf weg gegaan.
   

  Driekje

  • #6
  We zijn nu inmiddels een jaar verder en er nog steeds geen verbetering. Met deze dagen waarin zon en bewolking elkaar afwisselen tikt en kraakt het raam de gehele dag . In de avond wanneer het afkoelt krijg ik harde knallen en tikken tevens zien we na een jaar tikken en knallen overal scheurtjes langs randen plafond en hoeken muur alle verdiepingen achterkant van huis.
  Het woongenot is er echt op achteruit gegaan gestreste huisdieren en vrouw die regelmatig verschieten van het harde knallen . Ik ga bedrijf weer benaderen die raam geplaatst heeft maar die wisten ook geen oplossing dan 4 seizoenen wachten of het vanzelf weggaat iemand suggestie ? Ik hoor het graag
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu