Thermostaat kranen bonken

Frank-stevens

  • #1
Gedurende lange tijd heb ik last van thermostaat kranen die bonken. heb diverse forums bezocht en alle opties bekeken.
er waren geen leidingen verwisseld heb er een bypass tussen gezet heb het hele verwarming systeem afgeregeld door middel van de voet ventielen in te regelen (temperatuur verschil tussen aan voer en retour 20 graden) installatie ontlucht toch blijft het probleem bestaan.zal even beschrijven waaruit mijn verwarming systeem bestaat. ik heb op zolder een remeha quinta 35 C hangen( modulerend met bij passende klok thermostaat) daar hangt ook een radiator. op de eerste verdieping heb ik 3 radiators hangen en in het schuurtje heb ik een radiator hangen ( deze staan allemaal op vorst beveiliging) op de gehele onder verdieping vloer verwarming en in de badkamer heb ik vloer en muur verwarming.
deze zijn aangesloten op een 8 groepsverdeler (per groep ongeveer 90 meter slang) de pomp van deze verdeler staat op stand 3. deze hangt in de kelder.
kort samen gevat de verwarmingsketel draait alleen voor de vloer en muur verwarming aangezien de radiatoren op vorst beveiliging staan.
(en toch gaan ze bonken) heb zelf het idee dat de pomp circulatie te hoog is .ik redeneer even ketel geeft 65 graden warm water terwijl de vloerverwarming unit maar 55 graden nodig heeft dus zal die zelf mengen er zal minder doorstroming zijn( druk op bouw waarbij de bypass niet open gaat)deze is ingesteld op 0.1 bar maar ook in de laagste stand gaat hij niet open . dit doet hij allen als ik vloer verwarming afsluit
heb in de ketel ook al eens de drieweg klep vervangen deze bonte ook hij bleek defect. wie kan mij helpen dit mysterie op te lossen.(verwarming
instalateur wist het ook niet)heb er slape lozenachten van bonk bonk bonk
groet frank
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Ik heb nog geen antwoord voor je, maar waarom stook je zo hoog met alleen vloer en wand verwarming?
 

Frank-stevens

  • #3
Als ik een kamer moet verwarmen, anders duurt het te lang en is een combi
word het water ook niet heet genoeg?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Zolang ik geen kamers met radiatoren hoef te verwarmen staat mijn aanvoer op 45 graden maximaal.
als het echt koud wordt zet ik hem pas hoger.

Warm water heeft niets te maken met cv ingestelde temperatuur.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #5
Wat voor verdeler is het ? Hydraulische neutraal?

Bonkende thermostaatkranen is meestal het gevolg van verkeerde stroming door de kranen heen,de pompdruk en veerdruk werken elkaar tegen,
 

Frank-stevens

  • #6
@ Obelix2:

Dacht dat dit aan elkaar gekoppeld was zal hem lager instellen
 

Frank-stevens

  • #7
@ Mobel:

Weet niet wat hydraulische neutraal is maar is een 8 groeps verdeler die direct op de verwarmingsbuizen zijn aan gesloten en afzonderlijk de temperatuur regelt (55 graden) en rond pompt (elektrisch) leidingen zitten echt goed
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #8
Frank, je hoeft niet alles te quoten, we weten wat we zelf geschreven hebben.

maak eens een foto van de verdeler.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #9
Idd graag een foto ervan . ondanks je overtuiging dat de leidingen goed aangesloten zijn , kan het in sommige gevallen toch voorkomen dat er verkeerde stroming in leidingnet ontstaat bij toepassen van bijv een actieve verdeler. of onjuist aansluiten ervan.
 

Frank-stevens

  • #10
Oke zal kijken hoe ik dat voor elkaar krijg is trouwens een 6 groeps
 

Frank-stevens

  • #11
Hoop dat het er op staat
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #12
Ik kan het niet goed zien , maar volgens mij gaat het om een actieve verdeler en geen neutrale ! en is de installatie ongeveer zo aangesloten.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #13
Als ik het goed zie is dit de oorzaak van je geklapper, de retour zit op de verkeerde balk en veroorzaakt daardoor stroming in de installatie.

Als ik het goed zie kan je de retour simpel verplaatsen naar de juiste balk door de ontluchter eraf te halen en daar de retour te zetten.

Als test kan je de stekker er eens uit trekken en kijken of het geklapper over is.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #14


hoe zie je dat Headhunter?

volgens mij isie wel goed aangesloten miets de leiding op de therm.kraan de aanvoer is. ,maar aangezien het om een actieve verdeler gaat ,kan bij sommige situatie's vreemde stroming ontstaan bijv bij uitgeschakelde ketelpomp , driewegklep in ww stand ....enzo , de pomp van de verdeler zoekt de minste weerstand.
 

Frank-stevens

  • #15
Zoals getekend klopt het
 

Frank-stevens

  • #16
De voorste bak waar de thermostaatkraan op zit is de aanvoer warm
de achterste is de retour daar zit ook de ontnuchter op
 

Frank-stevens

  • #17
Maar als ik de stekker er uittrek heb ik geen verwarming in het ergste geval haal ik overal de thermo kranen er af maar dat is eigenlijk niet de bedoeling
ik denk dat ik de pomp snelheid moet veranderen( modulerend )kan dit.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #18
Het ding is niet neutraal aangesloten en geeft daardoor een tegengestelde stroming als de ketel uitschakelt, of overschakelt naar WW.

Ik kan niet goed zien het leek of die ontluchter op de mengbalk zat.

Als je hem hydraulisch neutraal maakt heb je de aanvoer en retour op dezelfde balk zitten, de pomp transporteerd dan het gemengde water naar de achterbalk via de vloerslangen naar de voorste balk.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #19
Ik ben geen specialist wat vloerverwarming betreft , ik zit zelf in de utiliteit en industrie en heb zelden met vvw te maken , daarvoor moet je ff wachten op de experts onder ons.

maar als ik het goed bekijk ,dan probeert de circulatie pomp van je VVW verdeler in geval van uitgeschakelde ketelpomp of bij ww bedrijf ketel via een radiator water rond te pompen , een bonkende radiator hoor je door de hele installatie , kan ook een driewegklep van ketel zijn die staat te bonken.moeilijk waar te nemen of je moet er echt ernaast staan.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #20
In welke balk zit de voeler van de thermostaatkraan?
Waar de voeler in zit is de aanvoerbalk...
Als dit niet zo is dan pompt de pomp de verkeerde kant op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu