Tegelvloer verwijderen of frezen voor leggen houten vloer

Nynke

  • #1
Wij hebben een huis gekocht waarin een tegelvloer met vloerverwarming ligt.

Wij willen hier een houten vloer laten leggen. Moeten we nou de tegels laten verwijderen (wat volgens sommigen problemen kan opleveren met de broodjesvloer die hieronder ligt) of laten frezen en dan de houten vloer met een laag spaanplaat eronder op de tegels laten plakken??

We krijgen dan wel een vloer die ongeveer 4 cm hoger ligt en welke problemen kan dat geven?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Tegels die verwijderd worden leveren problemen op met de broodjesvloer ?
Een mooi broodje aap verhaal.

Voor de andere vragen moet u echt bij de leverancier/legger van de houten vloer zijn, ik adviseer u dit niet zelf te doen, gaat er wat mis dan bent u echt de (houten) klos.

Succes.
 

Arie

  • #3
Hallo,

Wat bedoelt u met laten frezen?
Als tegels zijn weggehakt moet waarschijnlijk de vloer opnieuw geëgaliseerd worden.

De 4 cm hoogte die u door de vloer extra zou krijgen kunnen problemen geven met dorpels van aansluitende ruimte en met deuren die dan ingekort dienen te worden.

Verder twijfel ik eraan of u wel een houten vloer kunt leggen over vloerverwarming, ik dit navragen bij een hout/parket winkel.

Succes
 

Nynke

  • #4
Bedankt voor de antwoorden, het is niet de bedoeling dat we de vloerverwarming gaan gebruiken als de houten vloer er ligt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Je zou kunnen overwegen de vloerverwarming aangesloten te houden, en alleen in beperkte mate te gebruiken voor "warme voeten". Dan zal er wel een voorziening moeten zijn, om te zorgen dat de vloer beslist niet te heet kan worden.

In Vloerverwarming op retourleiding CV is beschreven hoe mbv een thermostaatkraan de temperatuur van de vloerverwarming begrenst wordt.

Misschien niet helemaal de juiste oplossing voor jouw situatie, maar bedoeld als voorbeeld. Eventueel kun je in de rubriek Verwarming nog vragen wat de mogelijkheden zijn! Maak daar dan even een nieuw onderwerp aan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu