Tegelvloer leggen op laagje behang ivm makkelijk verwijderen

Remco1984

  • #1
Hallo,

Ik wil graag een tegelvloer leggen in mijn keuken en bijkeuken. Het betreft een huurwoning van een woningstichting.
In overleg met de woningstichting mag ik een tegelvloer leggen. Ze gaven mij het advies om eerst op de kale betonnen vloer een laagje goedkoop behang te plakken en daaroverheen de tegelvloer te lijmen. Dit inverband met het eventueel later makkelijker te verwijderen van de tegelvloer wanneer we ooit uit de woning vertrekken.

Ik vraag mij af of dit wel een goed idee is. Zitten de tegels dan wel goed vast? en heb je dan niet meer kans op scheurvorming of iets dergelijks?

Alvast bedankt voor jullie meedenken.
 

Hitman212

  • #2
Hallo,

Ik zou eerst nog eens overleggen met de woningstichting. Ik zou niet zomaar behang er onder plaatsen en jezelf op kosten jagen. Als zij er mee eens zijn dat jij een aanpassing doet aan de vloer dan zijn zij er ook mee eens dat die na jouw huur periode blijft liggen. Naar mijn idee hadden ze anders ook geen akkoord gegevens. Zou zonde zijn om een vloer er weer uit te halen.
Advies: Vraag het eerste nog eens na aan je woningstichting en laat het zwart op wit zetten. Zo weet je zeker dat je geen problemen krijgt later.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Eerst behangen, en daarna de tegels er over kan wel.
Dat wordt in showrooms ook gedaan.
Maar als de ondergrond dan wat vochtig wordt, komt het behang ook weer los van de vloer, en liggen de tegels los.

Als een woningbouwvereniging toestemming geeft om een tegelvloer te leggen, mag deze ook blijven liggen, en hoeft u die niet te verwijderen als u het huis verlaat.
De volgende huurder moet dan de vloer accepteren.

Maar laat het even door de woningbouw vereniging op papier zetten, dan bent u in ieder geval ingedekt en kunnen ze geen kosten in rekening brengen als u het huis verlaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu