Hoe gebarsten tegelvloer repareren met daaronder oude vloerverwarmingssysteem?

Linke

  • #1
Hallo,

Ik heb een oude woning met daarin een goed werkend vloerverwarmingssysteem van voor 1990. Het betreft een tegelvloer met daarin enkele barsten. Ik overweeg hier laminaat of vinyl over te leggen. Uit navraag bij een fabrikant blijkt dat dit niet zou kunnen omdat het een oud vloerverwarmingssysteem betreft en de aanvoertemperatuur van deze systemen aanzienlijk hoger is dan de systemen van nu. De vloer zou hierdoor kunnen krom trekken. Ik vraag me af:

* is dit zo daar de vloerverwarming in de chape ligt en er ook al een tegelvloer boven op ligt. Hoe warm zou het laminaat/vinyl dan uiteindelijk worden?

*heeft er iemand ervaring met gelijkaardige situatie en toch een laminaat/vinyl vloer geplaatst? Zo ja, wat is de ervaring?

* zijn er alternatieve vloeren die wel warmer mogen worden dan laminaat of vinyl en toch goed geleiden?

* kan de aanvoertemperatuur van een oud vloerverwarmingssysteem wat worden verlaagd of wordt het dan te koud?

Een nieuw vloerverwarmingssysteem is helaas geen optie.

Bedankt voor het meedenken/advies!

Groeten Linke
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Tegenwoordig worden de slangen van de vloerverwarming 10 cm uit elkaar geplaatst in de vloer. Zo wordt de vloer met de lage temperatuurverwarming zoals die vandaag de dag gebruikelijk is toch lekker warm.

Vroeger lagen de slangen veel verder uit elkaar, soms wel 20-25 cm. Toen was gas nog spotgoedkoop en als je het koud had stookte je de CV ketel gewoon nog wat hoger. De aanvoertemperatuur ging hiermee omhoog en de vloer werd overal (ook tussen de slangen in) alsnog warm.
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu