Is dit een goed idee? (overgang tegelvloer naar aanbouw)

vrijetijdsklusser

  • #1
Ik ben een tegelplan aan het maken voor een nieuwbouwwoning. Na de oplevering ga ik zelf de tegels leggen en de aanbouw toevoegen. De woning wordt dus opgeleverd zonder aanbouw en met een pui zoals deze is ingetekend. Als de aanbouw gereed is, dan wordt de pui verplaatst en ontstaat er een opening naar de aanbouw.

Ik wil graag de tegels zo veel mogelijk laten doorlopen, waarbij het onvermijdelijk is dat er een dilatatievoeg zichtbaar zal zijn. Op de plek waar nu de pui staat moeten straks ook vloertegels komen en ik wil voorkomen dat er een tweede voeg ontstaat (op de plek van de blauwe lijn).

Dit kan ik voorkomen door de tegelvloer pas te leggen nadat de aanbouw klaar is, maar gezien de tijd is dat eigenlijk geen optie. Nu heb ik bedacht om de tegels met een kruis tijdelijk vast te zetten met siliconenkit en dan de voegen open te laten. Zo kan ik de rest van het huis alvast van vloertegels voorzien en dit laatste stukje in orde maken als de aanbouw klaar is.

Hierbij heb ik de volgende vragen voor jullie:
- ga ik het blijven zien dat dit stukje later gevoegd is?
- is dit uberhaupt een goed idee?
- zie ik iets over het hoofd?
- andere tips?

Alvast bedankt voor jullie hulp. Dit is echt een heel nuttig forum.
vraag tegels en aanbouw.jpg
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Mede afhankelijk van de vloeropbouw en fundering er op letten of de vloer van de aanbouw kan na zakken. Als er op de overgang een dorpel ligt is dat bijna nooit een probleem maar als de vloer doorloopt wellicht wel. Vooral omdat woning en aanbouw zich allebei nog moeten zetten. Ik ben geen bouwkundige of zo maar heb er in de praktijk wel eens problemen mee gezien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu