Tegelvloer incl. vloerverwarming verwijderen

Sander81

  • #1
In ons nieuwe huis zit een tegelvloer met vloerverwarming. Wij vinden deze vloer niet mooi en willen graag een houten vloer leggen. Nou zouden we deze vloer over de bestaande tegelvloer heen kunnen leggen (evt. vloerverwarming uitschakelen). Echter de bestaande vloer ligt erg hoog waardoor, met een houten vloer eroverheen, de vloer boven de drempel van bijv. de voordeur komt.

Daarom wil ik deze vloer graag verwijderen. Slopen zal nog wel lukken, maar tot hoever? Alleen de tegels eraf, of de gehele vloerverwarming eruit? Het ontbreken van de vloerverwarming is geen probleem, is slechts bijverwarming.

Helaas krijgen we de sleutel pas in juni dus mijn info is vast onvolledig, maar wat zou ik tegen kunnen komen? Dit moet weer vlak worden. Kan dat met egalisatiemortel of moet hier een nieuwe cementgietvloer in? Is zoiets zelf te doen of toch maar beter uitbesteden?

Heeft iemand tips/advies?

Bedankt!
 

Rotjeknor

  • #2
Als je een kangoo oid huurt moet je een heel eind kunnen komen. Ik heb gemerkt dat bij dat soort dingen je gewoon bezig moet gaan om te kijken hoe de laag eraf gaat. Egaliseren gaat altijd.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Als tegel vloer er uit gaat en er komt hout op is het nog te hoog.

Dus moet de gehele smeerlaag met tegels eruit zak je zeker wel minimaal 5 cm tot 7cm.

Dan lijkt me beter dat er een cement laag op komt ivm. hoogte drempels worden dan te hoog.

Dan zou u evt ook een nw vloerverwarming er in maken dan is alles gezakt, en kan je het met hout weer af werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu