Isolatie onder tapijt op tijdelijke tegelvloer

J.V

  • #1
Hallo,

Graag jullie advies welke isolatieplaten ik zal gebruiken:
Aan ons goed geïsoleerde huis zit een oude aanbouw vast. Op termijn willen we deze slopen en herbouwen. De huidige vloer is daar beton direct gestort op zand met daar op plavuizen, nu al steenkoud dus. We willen er daarom tapijt op leggen. Aanvankelijk dacht ik daar een gewone ondervloer onder te leggen, maar ik lees dat dit qua isolatie eigenlijk niets toevoegt. Omdat het maar van tijdelijke aard is willen we er ook weer niet teveel geld aan uit geven, tegelijk is het maar een ruimte van 3,20 x 2,40m. Ik lees dat EPSplaten het goedkoopst zijn, maar twijfel of deze de druk voldoende aan kunnen. Er moet wel een koelvriescombinatie, een kleine dressoirkast en een eettafel met stoelen op kunnen. PIRplaten lijken daar beter in, maar zijn stuk duurder. Daarnaast is het mij onduidelijk of ik daar nu nog wat tussen moet leggen, omdat ik ook combi platen met OSB zie. Ontstaat er condensvorming als ik het tapijt direct op de EPS of PIR platen zou leggen? En wat is de beste keuze qua drukbelastbaarheid?
alvast bedankt!
J.V
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat je ook wil gebruiken de dikte bepaald of iets goed of slecht iets isoleert.
Iets wat even dik is als een gewone ondervloer of 6 mm EPS stelt ook niets voor.
De beste keuze, lijkt mij, op het isolatiemateriaal of een materiaal wat indruk baar is een houten plaat te leggen. OSB begint bij 9 mm. Er zijn dunnere houtachtige platen.
Blijft over hoeveel dikte kan je kwijt.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #3
Er moet sowieso een drukverdeellaag (OSB of ander plaatmateriaal) over de isolatie heen; je kunt er niet zomaar op lopen, want dan deukt het in.

De vraag is echter of dat überhaupt nodig is. Je probleem is dat de tegels koud aanvoelen: dat is met tapijt al opgelost. Zeker als het een tijdelijke maatregel is, zou ik het daar bij laten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu