Pvc vloer leggen over oude vloer of tegelvloer er uit slopen?

Elin

  • #1
Hi,

Op onze beneden verdieping hebben we in de woonkamer een laminaatvloer liggen. In de keuken en gang ligt een tegelvloer. We willen graag overal de zelfde pvc vloer leggen.
Moeten we hiervoor de tegelvloer er uit slopen? (Zo ja, hoe??)
Of kunnen we de laminaatvloer verwijderen en alles (over de tegelvloer heen) egaliseren?
20221106_145659.jpg
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Als de tegels goed vastliggen, kun er prima overheen egaliseren. Daarvoor moet je dan wel een geschikte primer gebruiken.

Alternatief is de tegels eruit hakken met een breekhamer. Het is dan even de vraag hoe makkelijk de tegels loskomen. Als de tegels goed vastliggen, bestaat de kans dat er stukken dekvloer meekomen.

Afhankelijk van de staat en hoe een en ander is opgebouwd, moet je dan in het slechtste geval een nieuwe cementdekvloer aanbrengen en daarna nog egaliseren.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #3
Hoe verwarm je die ruimtes?
 

Nth

  • #4
Mocht je niet zo veel ervaring hebben zou ik je aanraden om te overwegen om het door een vakspecialist te laten uitvoeren. Een vlakke ondergrond voor het lijmen van PVC is de sleutel voor een strakke afwerking.

Wil je het toch zelf doen dan zijn dit wat zaken om rekening mee te houden:

Het verwijderen van de plavuizen is gewoon veel/zwaar werk is, met veel stof en troep dat je ook weer moet afvoeren. Dus in principe wil je ze laten zitten tenzij het niet anders kan.

Houd er rekening mee dat als je de ruimte waar nu het laminaat ligt wil ophogen, je goed moet kijken of de nieuwe vloer (inc alle lagen) wel onder deuren gaat passen. Of eventueel hoger gaat uitkomen bij dorpels naar buiten toe. En is er een WC op die verdieping? wil je de vloer daarin laten doorlopen? Dan moet de wcpot dus omhoog.... etc
Dus in dat geval zou uithakken van de plavuizen wel een betere optie zijn.

Ligt ook aan de oppervlakte van de ruimtes. Als het gedeelte van de plavuizen aanzienlijk kleiner is, is het ook handiger om weg te hakken. Want anders moet het gedeelte waar nu het laminaat ligt opgehoogd worden.... en hoe dikker de ophoging, hoe langer drogen duurt en hoe duurder.

Maar als er vloerverwarming ligt zou ik niet de plavuizen zelf weghakken. Dat is best risicovol.
 
  • Like
Waarderingen: Elin

Elin

  • #5
Er hangen radiatoren in de ruimtes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu