Stuclaag laat los

Sylvia567

  • #1




Bij het afstomen van het behang, kwam niet alleen het behang los maar op verschillende plekken ook de hele stuc laag. Op sommige plekken kwam alleen de stuclaag los, maar op andere plekken is ook de zandcement? laag onder de stuclaag flink beschadigd en zie je op sommige stukken de originele muur. De zandcement? laag is hier erg poreus (er blijft continue los zand afkomen als je probeert deze schoon/ stofvrij te krijgen). Is het mogelijk op de poreuze zandcement laag een primer te doen en weer op te vullen of is de enige optie afbikken tot de originele muur. Graag tips!
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #2
Vroeger werd er gestuct met een cementmortel ipv gips dus dit is vrij normaal. Lekker laten zitten, je kunt hier de gele stuc-primer op gebruiken (ook trouwens op de delen waar het gips loskwam).

Wel even controleren op losse delen, dat doe je door er op te kloppen of met een (bik)hamer langs te strijken. De losse delen klinken anders (hol) dan de vaste delen, die moet je losslaan tot de originele muur en dan stucprimer gebruiken.

De gaten daarna strak afsmeren met gips.

Als je verder wilt behangen is dit voldoende, wil je de muren strak hebben om te sauzen zal de hele muur daarna gestuct moeten worden.
 

Gp800

  • #3
Je kunt dit zelf doen als je handig bent, maar een stucadoor tovert deze kamer in een paar uur om in een strakke afwerking, voor het geld kun je het niet zelf proberen (met ditto resultaat)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu