Stuclaag laat los probleem

Rudie335

  • #1
Beste klussers,

Zelf heb ik heel weinig ervaring met muren en metselen, dus ik heb er weinig verstand van. Ik heb meer ervaring met hout en dingen bouwen. Ik heb de afgelopen dagen er mij meer verdiept in het stucen en schilderen van muren.
Ik ben een vriend van mij aan het helpen met zijn het opknappen van zijn kamer. Zijn kamer zit in een flat die eind jaren 60 is gebouwd. Afgelopen donderdag hebben wij het oude behang van de muur afgehaald met een stoommachine. Toen wij het behang er aan het afhalen waren, kwamen er stukken muur mee van ongeveer 1 mm dik. We hadden besloten om deze laag er helemaal af te halen. Deze stukken konden we er met behulp van de stoommachine en plamuurmessen er zeer gemakkelijk afhalen. Dit lukte bij één muur helemaal en gaf een egale witgrijze muur.
Bij de tweede muur leek het wel alsof delen vastgeplakt zaten, ze zaten met groene lijm vast aan de muur en dat kregen we er ook niet af. Ook hier ging het met de stoommachine zeer gemakkelijk. Deze muur is bijna kaal, maar zitten nog stukken op (van 1 mm dik). Het geeft geen egaal resultaat.
De derde muur lijkt wel van heel ander materiaal gemaakt te zijn, deze laag wilde er niet met stoommachine er af komen en was ook volgensmij van ander materiaal. Maar er zit een reliëf van 2 à 3 mm in.
De vierde muur bestaat vooral uit een grote ruit en is nog in goede staat, hier hoeft niets aan gedaan te worden.

1. Het probleem is vooral de tweede en derde muur. Is het mogelijk om hier nog een egaal resultaat uit te halen? Bijv. door te bikken en schuren? Daarna plamuren en weer bijschuren?
2. Ik en mijn maat hebben ook gekeken naar stucen, maar dat is financieel niet mogelijk. Is het mogelijk om structuurverf te gebruiken? Zodat we daarmee de muur egaal kunnen maken.
3. Moet er eerst nog een laag op de muur voor dat we de muren gaan verfen? Want de muren namen wel het vocht van de stoommachine op. Gaat de muur dan de verf opzuigen, wanneer we het gaan verfen?

Alvast bedankt voor uw antwoord.

Met vriendelijke groet,
Rudolf
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
Kun je van elke muur eens een foto kunnen maken.
legt het wat makelijker uit om te zien wat er aan de hand is
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Misschien kan je het zelf al oplossen door fix&finish te gebruiken.

Voor het schilderen altijd voorstrijken en/of met verdunde latex.
 

Rudie335

  • #4
Ok, ik ga even verder zoeken. Komen we er niet uit, plaats ik toch wat foto's die het kunnen verduidelijken.

bedankt!
 

Jvdm

  • #5
Je zou de muur machinaal kunnen schuren gebruik dan wel stofafzuiging.
Even informeren bij een verhuurbedrijf.
Succes
 

Rudie335

  • #6
Vandaag hebben we de muren af kunnen ronden.
We hebben de vastgeplakte delen er maar gewoon er af gemept, door te beitelen. Want schuren hielp helaas niet! Toen kwamen er wel kleine gaten in de muur, maar deze hebben wij weer opgevuld. Met fix&finish hebben we de muur weer egaal gemaakt, dmv plamuren en daarna schuren met de schuurmachine. Bij twee muren een zeer mooi resultaat.
De 3e muur blijft een beetje een probleem, deze heb ik maar zo goed mogelijk glad geschuurt met een groffe korrel. En we hebben de gaten zo goed mogelijk geprobeerd te maskeren en hopen dat meerdere lagen verf de hoogteverschillen verbergen.

Bedankt voor het advies!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu