Stijl kozijn meterkast staat los op de grond

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
In de hoek van mijn garage zit de meterkast met dubbele openslaande deuren. De linker zijkant is de voorgevel van het huis, de achterzijde is de zijgevel en rechts is de meterkast met een houten plaat dicht gemaakt.

Ik ben bezig met het schilderwerk in mijn garage en nu ben ik bij de meterkast aangekomen. De rechter deur (actieve deur) klemt aan de onderkant en ik dacht aan een uitgezakte deur of een versleten scharnier. Toen ik dit bekeek / wilde oplossen voor het schilderen, bleek de rechter stijl los op de grond te staan. Als de deur hier aan hangt gaat de stijl wijken, waardoor de deur aan de onderkant gaat klemmen op de vloer.

Hoe zou ik deze stijl weer vast kunnen maken? Schuin een lange schroef er in boren in de betonnen garagevloer?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Stoelhoek is misschien wat eenvoudiger.
Zit de los zittende stijl ook vast aan de zijwand? En zit die zijwand goed vast.
Anders een foto plaatsen
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ja de zijkant zit vast aan de stijl. Als ik de onderkant van de stijl opzij duw gaat de zijkant ook een beetje mee (de zijkant zit verder rondom goed vast). Ik schat de beweging van de stijl bij de vloer op zo'n 3 cm.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Stukje hoeklijn of als er de ruimte voor is een balkje van 30x30 mm op de vloer vastzetten en daar de zijwand aan vast schroeven.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Inmiddels is de oorzaak duidelijk: het zijpaneel (spaanplaat) zit 4 cm diep in de betonvloer van de garage en deze houdt de stijl op z’n plek. Door een overstroming van jaren geleden is de plaat verrot aan de onderkant.

Ik heb een nieuwe plaat besteld bij de lokale bouwmarkt en deze kan ik zo ophalen. Deze zet ik goed in de verf en dan monteren. Daarmee moet de stijl ook weer vast staan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu