Steunmuur: valt het huis uitelkaar of valt het mee?

sasi80

  • #1
Beste klusidee forum hersenen ik heb jullie hulp nodig! (hoi trouwens, is mijn eerste post gelijk haha)

Wij denken om een huis te kopen echter hij is wel van 1929. 2 laags en het heeft een aparte vorm op zich. Ik ben het gaan kijken en in het algemeen lijkt het mee te vallen maar 2 dingen vallen mij op.
1. zit er asbest in
2. de breuken in de (ogenschijnlijk) steunmuur baart mij zorgen.

Ik moet spoedig beslissen of ik een bod hierop ga doen waardoor ik geen tijd heb om een bouwkundig rapport ervoor op te stellen, ik zou het heeel lief vinden als jullie ervaren koppen bij elkaar steken om mij op z'n minst wat wijzer te maken wat betreft de schade.

In de foto's zie je de plattegrond (ze hebben het niet goed getekend want er is ook een schuine berging dus die ik heb ik zelf erbij getekend, beetje slordig van de makelaar)vervolgens zie je de foto's van binnen de berging, dit is een muur tussen de woonkamer en de berging zelf. er is ook een foto van in de woonkamer waar je ook een scheur ziet

wat denken jullie hiervan? wordt dit een leuke project of een horrorzaak?

IMG_20200806_170336.jpg IMG_20200806_170312.jpg IMG_20200806_170253.jpg IMG_20200806_170300.jpg pla2tte.jpg shot.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Van die paar foto's zouden de forumleden moeten beoordelen of er asbest in het huis zit en of de constructie in orde is? Daar valt zo toch werkelijk geen zinnig woord over te zeggen!

Haal er op zijn minst een of andere deskundige bij (bijv. aannemer, constructeur), die de situatie ter plekke kan beoordelen. Ik zou me er niet aan wagen als ik niet zeker wist dat het huis niet op instorten zou staan. Je hebt volgens mij naderhand geen poot om op te staan. En dat terwijl de huizenprijzen momenteel torenhoog zijn...
 

Martijn1989

  • #3
Die foto’s zeggen niet veel inderdaad, ben ik met Kees eens. Ergens zie ik een scheur die onderaan breder is dan bovenaan, dat kan zeker een teken zijn dat er iets niet helemaal lekker gaat.
Maar om even andersom te denken: je kunt toch gewoon een bod doen met een ontbindende voorwaarde dat een bouwtechnische keuring met direct noodzakelijke kosten >€.... jou van de koop doen afzien? Ofwel kun je daarna opnieuw in onderhandeling en het reparatiebedrag in mindering brengen op je nieuwe bod...
Ik weet dat het moeilijk is om voor veilig te gaan als je eindelijk dat karakteristieke huis hebt gevonden wat je zocht, maar neem van mij aan dat je een stuk lekkerder slaapt als je bouwkundige keuring in je bureaula hebt liggen
 

Martijn1989

  • #4
Lekker handig, ik zie nu dat je onderwerp al 5 weken oud is. Kun je ons misschien nog even updaten hoe het is gelopen? :lol:
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
voor de volgende met een soortgelijk probleem.
Naar asbest moet je gewoon vragen aan de verkopende partij.
die scheuren duiden op problemen
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Idd, op de tekening is een lange steunmuur doorgekrast (en blijkbaar verwijderd). Het resterende deel is er blijkbaar niet op berekend.
 

Fmrama

  • #7
Martijn1989 schreef:
Lekker handig, ik zie nu dat je onderwerp al 5 weken oud is. Kun je ons misschien nog even updaten hoe het is gelopen? :lol:
Tja, helaas komt dat vaker voor en op meerdere forums. Dat de vragensteller niets meer van zich laat horen. :x
 
  • Like
Waarderingen: Martijn1989

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu