Stank in huis, maar wel vreemd

Larsmaes

  • #1
Beste klussers,

Ik heb al een tijd een stank in huis. Ik heb mij ketel staan in een hok achter het toilet. Nu dacht ik eerst dat er iets mis was met het toilet. Deze heb ik afgebroken en opnieuw opgebouwd maar de stank blijft bestaan.
Na nog eens goed geroken te hebben vermoed ik dat de stank uit de kruip ruimte komt. Het hokje waar de ketel in staat, staat bovenop een berghokje wat weer in verbinding staat met de kruipruimte.

In dit berghokje loopt ook de grespijp van de afvoer van de wc.
Ik heb het gat waar wat leidingen doorheen gaat van berghok -> cv hok dicht gepurt en de stank boven was vrijwel weg. Als ik de kruipruimte open zie ik de grespijpen van de afvoer lopen richting de straat. Hier druppeld ook een koppeling tussen 2 buizen. Ik heb overal aan zitten ruiken maar ruik alleen een beetje riool lucht bij de koppeling naar de straat, dit is vrij ver weg van het berghokje waar ik de geur zeer sterk ruik.

De kruipruimte opzicht stinkt niet, dit is zo vreemd. Het stinkt alleen bovenin het berghokje, hier is het ook warmer ivm cv hok erboven. Kan het zijn dat de lucht pas begint te stinken als hij warmer wordt en zicht dan zo door de woning verspreidt?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een rioolontstopingsbedrijf kan met een rookproef uitvogelen waar eventueel de lekkage zit.
Vaak is het zo niet te achterhalen hoewel die grespijp wel een indicator is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu