Stank in huis

Erikztm

  • #1
Goedemiddag allen,

Ik heb een semi-bungalow en daarin is het een en ander aan gerenoveerd, waaronder toilet en badkamer. Hierbij is het bestaande afvoerwerk gewijzigd. Het nieuwe is ontworpen zoals op het plaatje. Hierin zijn de dikke buizen allemaal 110mm, de dunnere allemaal 50mm, incl de ontspanningsleiding door het dak. De dikke buizen liggen in de verdiepingsvloer en de kruipruimte. Sinds een dag of 2 ruik ik stank tussen het begane grond toilet en de bocht in de verdiepingsvloer waarin de 110 buis over gaat in de standleiding. Ik zie nergens lekkage, ruik bij de buizen zelf ook niets, en alles (leidingwerk en sanitair) is max 4 weken oud.



Nooit eerder last gehad en het komt en gaat, en is dus niet permanent aanwezig. Heeft iemand van jullie enig idee wat er loos zou kunnen zijn?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Wat voor wc is het?

En wc aan gesloten met een Y-stuk op de standleiding?

en waarom zo gemaakt?
Beter een dikkere ontspanning door trekken en daar dan de wasmachine er op.
Nu als wc door getrokken word zuigt de afvoer ontspanning en cv en wasmachine.

 

Erikztm

  • #3
Hangend toilet op beide plaatsen, 90mm haaks via een Y-stuk op de 110mm. In het toilet op de BG en boven in de badkamer ruik ik echter niets. Het toilet op de 1e etage is aan de achterzijde nog zichtbaar en bereikbaar; hieraan is niets bijzonders te zien en het ruikt ook niet. Ook de kruipruimte is zo fris als een kruipruimte kan zijn.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Wc hoort normaal met 90 graden op een stand leiding.

Is er lijmverbindingen gebruikt?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Vaak is het als er een lage lucht druk of mist is dat je stank krijgt.

je kunt het gemakkelijkste achter komen door een rooktest uit te voeren de rook laat je zien waar de lekken zit.



ook het je van hang toilet een verloop 110x90 deze kan je niet lijmen vaak stinkt het daar ook langs.
 

Erikztm

  • #6
Het kan zijn dat hij onder de BG vloer wel haaks is, maar op de etage, in de liggen de 110 is het een Y-stuk met een rubber vatting. al het andere is gelijmd. De beluchting was 40mm, wasmachine aansluiting 40mm, CV condensafvoer 32mm. Ik heb alles vergroot, door bovenin de 110 een sluitstuk te lijmen met daarin 2x een pijp 50. En die 50mm door te trekken door het hele systeem boven. Met name de 32mm uit de CV-afvoer slibt nogal eens dicht. Overigens werd er nog geen sifon leeggetrokken en de sifons ruiken ook niet.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Dan beter rook test uitvoeren dat is het snelst en je weet direct waar het lekt, het kan een scheurtje in bocht of verbinding zitten en open gaat bij warm water gebruik.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu