Stank buiten huis nieuwbouw

HannahE

  • #1
Beste,

Wij hebben vorig jaar een huis laten bouwen en hebben eigenlijk vanaf de start last van rioollucht buiten, zeer waarschijnlijk afkomstig van de ontluchting die uitkomt op het dak. Door valwind eindigt deze lucht vaak bij de zijdeur. We hebben de aannemer al laten kijken naar oplossingen, de enige optie lijkt nu om de ontluchting elders te plaatsen zodat we geen last hebben van de lucht.
Het riool is overigens opnieuw voor ons aangelegd. Er zat al een riool vanuit het oude huis, deze kon men niet vinden dus toen is er een nieuwe afsplitsing gemaakt.

Ik vind het vreemd dat een nieuw huis een rioollucht (gaat vaak in vlagen, toch wel op wekelijkse of tweewekelijkse basis en soms perioden niet zoals afgelopen zomer) afstoot. Dat zou niet moeten hoeven, lijkt me.

Ik hoor graag jullie advies, alvast bedankt, Hannah
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Beste is om een rook test te doen dan kan je zien waar het van daan komt misschien ergens een oude riool buis.
ScreenHunter_01 Sep. 01 22.53.gif
 

HannahE

  • #3
dat is een goede tip, we gaan het proberen. De geur is erg penetrant, het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat dit komt van een ontluchter die 5 meter hoger zit (incl. dakrand ertussen). Toch denkt de aannemer dat dit het meest waarschijnlijk is.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #4
Je kunt natuurlijk ook als de stank er is proberen wat dichterbij de potentiële veroorzaker te komen, wordt de lucht erger dan is je vermoeden bevestigd.

Als hij goed toegankelijk is zou je misschien zelfs bij stank de ontluchting tijdelijk kunnen afsluiten. Als de geur 10 minuten later weg is weet je het helemaal zeker.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu