Stank in badkamer ondanks vol sifon

Lake09

  • #1
Beste klussers,

We zijn woonachtig in een appartementencomplex op de bovenste etage in een gelijkvloers appartement. In onze badkamer kampen we bijna dagelijks met een rioollucht. De ene keer wat erger dan de andere keer. We zijn zo goed als zeker dat deze lucht uit onze wasbak komt.

Allereerst de sifon schoongemaakt en gecontroleerd, maar deze zat vol met water en is niet lek. We gebruiken de wasbak dan ook meerdere keren per dag. Desondanks blijft de stank terugkomen.

Een vriend van ons adviseerde om een terugslagklep te monteren, omdat er wellicht belletjes in onze badkamer geblazen worden. Echter vraag ik mij af of dit zin heeft?

Als dit de oorzaak van het probleem is, dan zou deze lucht zich toch verplaatsen via de weg van de minste weerstand? Wanneer het bij de wasbak niet verder kan, komt het dan niet bijvoorbeeld uit ons bad? En bij de sifon van het bad kunnen we niet, zonder het nodige sloopwerk.

We willen aankomende week een loodgieter laten komen, maar zijn ook erg benieuwd of jullie goede ideeën hebben.

Bij voorbaat dank,

Lake09
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Een paar tips:
De overloopopening van de wasbak kan ook stinken als daar viezigheid in zit. Als het een kunststof pijpje is dat naar de sifon loopt deze ook even inspecteren. Als het een intern kanaal is van de wasbak dan hier even wat kokend heet sodawater door laten lopen.

In het bad kan bijvoorbeeld door hevelwerking door middel van een lange sliert haren de sifon worden leeg getrokken en dan een open verbinding met het riool maken. Dan dus even met de gootsteenplopper aan de gang en kijken of je een eventuele sliert vuil omhoog kan pompen of weg kan pompen.

Loopt er nog (eventueel in een koof) een standleiding naar het dak van het appartementencomplex? Als daar een lekkende verbinding zit krijg je ook rioollucht.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu