Stalraam isoleren in spouwmuur

KlusKees

  • #1
Allemaal,

Ik heb momenteel een stalraam op de buitenste muur van een spouwmuur staan. Deze muur wil ik verder isoleren/afwerken.

Voor de muur staat nu een voorzet wand met van buiten naar binnen damopen folie, Rachelwerk met steenwol en dampdichte folie (stuc platen e.d. komt nog)

Nu heb ik in de voorzetwand uiteraard een uitsparing voor het raam, maar vraag me af hoe ik dit moet isoleren en afwerken. Ik zat er aan te denken om in ieder geval het stalraampje af te kitten met siliconen kit aangezien er hier en daar nog wel een kiertje zit waardoor ik naar buiten kan kijken. Vraag hierbij is of ik aan de binnen kant of de buitenkant of beide kanten moet afkitten (of wellicht niet afkitten)?
Daarnaast vraag ik me af hoe ik het raam verder moet afwerken en isoleren. Heeft iemand tips, suggesties?

alvast dank
 

KlusKees

  • #2


Dit is een dwarsdoorsnede. Het gaat dus om het stuk met het vraagteken
 

Millew

  • #3
Het is jammer dat het al voor een groot deel is afgewerkt, want nu heb je geen ruimte meer voor een kozijn met glas aan de binnenkant.
Of je moet iets maken met een dunne betimmering in de opening en de glassponning verwerken in de voorzetwand. Maar mooi is anders.
 

KlusKees

  • #4
Kleine toelichting...de stalraam zelf is HR+ glas dus daar valt qua isolatie weining te winnen. Het gaat me er meer om hoe ik ervoor zorg dat alles eromheen goed geïsoleerd en afgewerkt wordt.

Dus moet ik wellicht de spouwmuur op dat punt isoleren met pur schuim of iets dergelijks? En kan ik daarna de rest meteen met hout afwerken?
 

Bouwstakker

  • #5
Hoop dat je hierwat mee kunt.
je hebt nog wel een koude brug van je buitenmuur...
je zou aan de binnen zijde een hoek van de steen weg kunnen halen en ruimte met isolatie opvullen (knal groene blokje) alleen het raam wat je getekend hebt is volgens mijn niet in ware grote zo vergeleken met de muren?? ik heb het hout nu tegen het raam getekend dit kan dus bij jou situatie ook glas zijn...? voeg anders even een foto bij sc6
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #6
Prima oplossing van bouwstakker.
Alleen nog even een aanvulling.
Breng de dampdichte folie tot aan het stalraam.
Als je dit niet doet krijg je daar in ieder geval grote problemen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu