Plaatsen stalraam (halve maan) in houten gevel (potdeksel)

Arie123

  • #1
Ik wil een tweetal 'ouderwetse' gietijzeren stalramen monteren in mijn schuur/tuinhuis. De wanden hiervan zijn opgebouwd door middel van potdekselplanken (zweeds rabat) op vertikaal regelwerk met een tussenruimte van 60cm.
De stalramen zijn voorzien van drie lipjes omdat deze orgineel bedoeld zijn om ingemetseld te worden in een stenen muur.

Iemand met ideeën/suggesties over hoe ik te werk zou kunnen gaan om deze stalramen in deze houten gevel te kunnen plaatsen, zodat het er aan de binnen en aan buitenkant een beetje netjes uitziet ?

Arie.
 

Johanl

  • #2
Hallo Arie.
Zweeds rabat,is vlak aan de achterkant dus daar kan je het raampje met wat gaatjes in de lipjes zo tegen aan schroeven.En naar binnen aftimmeren,met een vensterbankje en wat buigtriplex,op de dikte van de wand.Sucses JohanL
 

Arie123

  • #3
Johanl schreef:
daar kan je het raampje met wat gaatjes in de lipjes zo tegen aan schroeven.
Ja, OK, daar had ik ook al aan zitten denken. Dank voor je reactie.

Dacht laat ik mijn vraag hier eens plaatsen. Dit om te voorkomen dat er later mensen zijn met de opmerking: Goh, waarom heb je dat toch niet zo of zo gedaan, dat ziet er veel beter uit.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
Daar dit raam achter de potdekseldelen komt moet de onderzijde wel waterdicht gemaakt worden omdat anders het water binnenloopt tussen potdekseldeel en raam
 

Arie123

  • #5
Ja, Waldy, daar had ik ook al over zitten peinzen. Hoe de zaak waterdicht te krijgen.
Aan de andere kant, e.e.a zit onder een overstek, dus zo'n vaart zal het niet lopen. Maar toch...

Wat betreft vastzetten had ik ook al zitten denken om te hoogte van de 'lipjes' met een bovenfrees inkepingen te frezen aan de binnenkant van de planken, om zo het raam enigszins verzonken te monteren.

In elk geval, dank voor de 'waarschuwing'. :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu